ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σφοδρές μάχες Ρώσων με Βρετανούς και Αμερικανούς στο Ντονμπάς: Ένας νεκρός Βρετανός & ένας αγνοούμενος – Δύο Αμερικανοί τραυματίες!

1 min read

Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται στο Ντονμπάς μεταξύ Ρωσικών και αμερικανο-βρετανικών δυνάμεων που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών. Ο πόλεμος τουλάχιστον στο Ντονμπάς έχει μετατραπεί σε ευθεία αντιπαράθεση Ρωσίας-ΗΠΑ/Βρετανίας.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μεγάλη δύναμη ειδικών δυνάμεων Spetsnaz ενώ οι ελεύθεροι σκοπευτές “θερίζουν” και από τις δύο πλευρές.

Και οι δύο πλευρές έχουν απώλειες.

Δύο Αμερικανοί τραυματίες και ένας Βρετανός νεκρός 

Ένας νεκρός Βρετανός, ένας αγνοούμενος και δύο τραυματίες Αμερικανοί είναι ο απολογισμός των σφοδρών συγκρούσεων με τις ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες 48 ώρες.

Ο Βρετανός μισθοφόρος Scott Sibley σκοτώθηκε κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τον ρωσικό Στρατό ενώ ένας ακόμη συνάδελφος του αγνοείται μέχρι στιγμής.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τους Ουκρανούς, δύο Αμερικανοί τραυματίστηκαν στο Orekhovo του Λουχάσνκ κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τις ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις.

Πρόκειται για τους Manus McCaffrey και Paul Gray. Οι Αμερικανοί είχαν αναπτυχθεί στις πρώτες γραμμές άμυνας στο Ντονέτσκ και έβαλλαν με αντιαρματικά Javelin εναντίον ρωσικών αρμάτων μάχης.

Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης, το ρωσικό πυροβολικό άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα ο  McCaffrey να τραυματιστεί στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα του ενώ ο Gray εντοπίστηκε τραυματισμένος κάτω από ένα τοίχο που τον γκρεμίστηκε και τον καταπλάκωσε.

Οι Ουκρανοί τους μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, ο Gray ανέφερε ότι

“Το κτύπημα έγινε σήμερα περίπου στις 14.35 στην περιοχή Orekhovo.

Ήμασταν έτοιμοι για κτύπημα σε ρωσικά άρματα μάχης που πλησίαζαν την πόλη από το Novotishkovsky όταν μας χτύπησε το πυροβολικό. Ένας τσιμεντένιος τοίχος με προστάτεψε αλλά μετά έπεσε πάνω μου. Ο Manus δέχτηκε το πιο δυνατό χτύπημα».

«Ήμασταν επόμενοι μαζί καθ’ όλη τη διάρκεια της μάχης. Κάθε λεπτό», πρόσθεσε ο Gray για τον McCaffrey. «Είναι τόσο σπουδαίος μαχητής».

Δείτε βίντεο

Δημοσίευση στα Social Media