ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σέρρες: ΕΔΕ για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο στο δημοτικό σχολείο με θύμα τον 11χρονο

1 min read

Tη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη διαπίστωση τέλεσης ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων από προσωπικό που υπηρετεί στον δήμο Σερρών, διέταξε ο δήμαρχος Σερρών, Αλ. Χρυσάφης, ενώ ζήτησε και την κατεπείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του 11χρονου μαθητή στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών στις 5/12, μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.
Τη Δευτέρα 12/12 επαναλειτούργησε το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, με τον χώρο της πίσω αυλής, όπου βρισκόταν το λεβητοστάσιο, αποκλεισμένο. Έχει τοποθετηθεί προσωρινό αυτόνομο σύστημα θέρμανσης – κλιματισμού σε κάθε αίθουσα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

Ανακοίνωση Χρυσάφη

Ο δήμαρχος Σερρών, Αλ. Χρυσάφης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι με κατεπείγουσα απόφασή του, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη σύσταση ομάδας έργου για περαιτέρω έλεγχο ασφάλειας λειτουργίας των σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου. Επίσης, υπέβαλε αίτημα για ορισμό κατεπείγουσας συζήτησης στο δ.σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για τις υποδομές και τον έλεγχο ασφαλείας όλων των σχολικών και αθλητικών μονάδων που διαχειρίζονται οι δήμοι.
Επιπλέον, κάλεσε σε συνεργασία και άμεσες συναντήσεις τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, όπως επίσης και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών, ώστε να υπάρχει συνεχής και καλή συνεργασία με όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Σχετικά με τις πρώτες δηλώσεις του μετά το συμβάν, ο δήμαρχος Σερρών σημείωσε πως «μέσα σε μία τέτοια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση, είναι αλήθεια ότι δεν έπρεπε να θέσω, στις δημόσιες τοποθετήσεις μου, ερωτήματα για τα “πώς” και τα “γιατί” της υπόθεσης από τη στιγμή που η έρευνα των αρχών βρισκόταν και βρίσκεται σε εξέλιξη». «Ως πατέρας, ως άνθρωπος προερχόμενος από οικογένεια εκπαιδευτικών αλλά και ως εκπαιδευτικός ο ίδιος, «κατανοώ την αγωνία και τη ψυχική κατάσταση του Διευθυντή, των δασκάλων και των γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας», πρόσθεσε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.