ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σεπόλια – Βιασμός 12χρονης: Στο «κάδρο» της μαστροπείας και η μητέρα – Κύκλωμα «βλέπουν» οι Αρχές

1 min read

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια, καθώς το κατώφλι των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών θα περάσει το πρωί της Πέμπτης η 38χρονη μητέρα του κοριτσιού, μετά τη σύλληψή της το απόγευμα της Τετάρτης, με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας. Μεταξύ των στοιχείων που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψής της, είναι και ο εντοπισμός εμβασμάτων σε τραπεζικό λογαριασμό της από τον 53χρονο Ηλία Μίχο, που προφυλακίστηκε για τις βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες που του αποδίδονται.

Μετά τη σύλληψη της 38χρονης μητέρας, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν στην κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι της οικογένειας της 12χρονου από όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάσχεσαν κινητά και usb που περιέχουν και βίντεο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κατηγορητήριο σε βάρος της 38χρονης αναμένεται να διευρυνθεί, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων.

  • Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, ωστόσο μέσω του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, παραδέχεται την ύπαρξη των εμβασμάτων σε τραπεζικό της λογαριασμό ύψους 20-25 ευρώ από τον 53χρονο. Η μητέρα ισχυρίζεται ότι ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος επιχειρεί να την ενοχοποιήσει, ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτουν δεκάδες συνομιλίες που -κατά πληροφορίες- σχετίζονται με την ογκοδέστατη δικογραφία και όχι με την μεταξύ τους επαγγελματική σχέση.

Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα για να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου που έχει ήδη οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά και του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, δηλαδή της συζύγου και του γιου του, όπως επίσης και της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού.

Καταγγελία ότι ο 53χρονος εξέδιδε το κορίτσι σε οίκο ανοχής

Εν τω μεταξύ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε μια γυναίκα, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι θέλει να καταθέσει στην ανακρίτρια σε βάρος του 53χρονου κατηγορουμένου ότι εξέδιδε τη 12χρονη στον οίκο ανοχής της.

Ανέφερε ακόμη ότι είχε στην κατοχή της έναν φορητό δίσκο (usb stick) με βίντεο και ότι αναγνώρισε τον 53χρονο μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Η δικηγόρος της 12χρονης χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία, η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.

  • Η συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αναμένεται να ρίξει «φως» στην υπόθεση, τόσο ως προς τα καταγγελθέντα για τον οίκο ανοχής, αλλά και για τους περίπου 200 που εκδήλωσαν «ενδιαφέρον» να ασελγήσουν σε βάρος της ανήλικης, όπως προκύπτει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι έρευνες προσανατολίζονται στην ύπαρξη οργανωμένου κυκλωματος μαστοπείας, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- τα επόμενα εικοσιτετράωρο αναμένονται νέες συλλήψεις, ανδρών που φέρεται να έχει αναγνωρίσει το 12χρονο κορίτσι και ταυτοποιήσει οι αρχές, από τη λίστα των 200 και πλέον ατόμων.

Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι Μίχος και Σοφιανίδης

Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας, οι Ηλίας Μίχος και Ιωάννης Σοφιανίδης κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγούνται στη φυλακή, μετά τις σύντομες τυπικές απολογίες τους.

Με τον αδιανόητο ισχυρισμό περί «συναίνεσης» της 12χρονης, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος αρνήθηκε το βαρύτατο κατηγορητήριο για -μεταξύ άλλων- βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου κατά εξακολούθηση, ενώπιον ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών.

Ο 53χρονος, κατά πληροφορίες, ομολόγησε μόνο το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια, παραδεχόμενος σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη στον Κολωνό, τηρώντας το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τις άλλες κακουργηματικές κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης, επικαλέστηκε επίσης το δικαίωμα της σιωπής, παραδεχόμενος ότι «είχε συνευρεθεί» με τη 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής και ισχυριζόμενος πως έδινε το ποσό των 50-70 ευρώ στο 12χρονο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενο του.

Οι κατηγορίες κατά του Ηλία Μίχου είναι:

  • Βιασμός ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση
    διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση,
  • Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση.
  • Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  • Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος,
  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας,
  • Εμπορία ανθρώπων
  • Νόμος περί όπλων

Σε βάρος του Ιωάννη Σοφιανίδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση
  • Εμπορία ανθρώπων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.