ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σεπόλια: Οι έρευνες για κύκλωμα παιδοβιαστών και τα νέα στοιχεία από τις καταθέσεις

1 min read

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες αστυνομικών και δικαστικών αρχών για το διαφαινόμενο οργανωμένο κύκλωμα παιδοβιαστών και μαστροπείας στα Σεπόλια, με θύμα το 12χρονο κορίτσι. Η μέθοδος δράσης του 53χρονου Ηλία Μίχου, οι υπόλοιποι παιδεραστές, αλλά τα πρόσωπα που συνέργησαν στο συστηματικό βιασμό και την εκπόρνευση του κοριτσιού, βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών.

Παράλληλα, ερευνάται το κατά πόσο άλλα αδέρφια της 12χρονης έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Τη σχετική εντολή για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και αν υπήρξε κακοποίηση και άλλων παιδιών από τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, αλλά προφανώς πρέπει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα ανήλικα και ενήλικα παιδιά της οικογένειας για να δούμε που θα μας οδηγήσει αυτή η υπόθεση» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τη μαρτυρία της θείας του κοριτσιού, η οποία φέρεται να κατέθεσε στην 33η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την πρωτοφανή αυτή υπόθεση, ότι ο Μίχος είχε απειλήσει με τα όπλα εκτός της 12χρονης και μικρότερο σε ηλικία παιδί της οικογένειας.

Στοιχεία τα οποία επίσης αξιολογούνται από τις αρχές, είναι τα όσα κατέθεσε στην απολογία της η 37χρονη μητέρα, σχετικά με τις επαφές του 53χρονου παιδεραστή και κατηγορούμενου, μεταξύ άλλων κακουργημάτων, για διακεκριμένη μαστροπεία.

Η 37χρονη, προσωρινά κρατούμενη που οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού λίγο μετά τις 14:00, ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα του Ηλία Μίχου τόσο λόγω κοινωνικού προφίλ που επιμελώς διατηρούσε ο 53χρονος, όσο και λόγω του γεγονότος ότι αστυνομικοί -εν ενεργεία και μη- σύχναζαν στο μαγαζί του.

Το μέγεθος του κυκλώματος μένει να αποκαλυφθεί, δεδομένης και της τρίτης συμπληρωματικής κατάθεσης της 12χρονης σύμφωνα με την οποία ο Ηλίας Μίχος τη βιάζε και την εξέδιδε συστηματικά και σε οίκο ανοχής που, κατά πληροφορίες, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Μεταξύ άλλων, το παιδί αναφέθηκε και σε άτομα που είχαν γνώση της ηλικίας της.

«Ενας φίλος του Ηλία, αστυνομικός, τον είχε ρωτήσει “τι κάνεις με αυτή τη μικρή;”», κατέθεσε και πρόσθεσε ότι ο άνδρας που ήταν στην είσοδο του οίκου ανοχής μια φορά είπε στον 53χρονο «τι κάνεις ρε; Αυτή είναι μικρή, θα μπλέξουμε». Η λίστα των βιαστών του κοριτσιού συνεχώς μεγαλώνει, καθώς σε ερώτηση αν οι άνδρες που την κακοποιούσαν στον οίκο ανοχής είχαν οποιαδήποτε σχέση με αυτούς που είχε μιλήσει σε διαδικτυακές εφαρμογές και πλατφόρμες, η ανήλικη απάντησε αρνητικά.

Εν τω μεταξύ ένα ακόμα άτομο προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του, αργά το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα αναφορικά με την «παρουσία» του σε διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών που σχετίζεται με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε κάποια επαφή με ανήλικο.

Πρόκειται για έναν 25χρονο, ο οποίος εξετάστηκε ενόρκως και στην συνέχεια αποχώρησε, ενώ κατασχέθηκε το κινητό του και ερευνάται τυχόν εμπλοκή του στη δυσώδη αυτή υπόθεση.

Τις προηγούμενες ημέρες προσήλθαν αυτοβούλως στις Αρχές τέσσερις άνδρες ηλικίας 39, 55, 35 και 36 ετών.

Αύριο οι απολογίες των τριών συλληφθέντων για τον βιασμό της 12χρονης

Νέα στοιχεία αναμένεται να συνεισφέρουν οι απολογίες των τριών συλληφθέντων για τον βιασμό της 12χρονης. Ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα θα βρεθούν αύριο, Τετάρτη, ένας 33χρονος, ένας 34χρονος και ένας 36χρονος που κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Οι κατηγορούμενοι προσερχόμενοι στις αρχές χθες, Δευτέρα, προκειμένου να ζητήσουν προθεσμία απολογίας, αρνήθηκαν την κατηγορία.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος αρνείται την κατηγορία επικαλούμενος «διανοητικό πρόβλημα το οποίο επιβεβαιώνεται από γιατρό ο οποίος τον εξέτασε χθες στη ΓΑΔΑ επί 1,5 ώρα».

Κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται επίσης ότι υπήρξαν τρία ραντεβού με τη 12χρονη, έγιναν δύο συναντήσεις ενώ η τρίτη ματαιώθηκε, καθώς υπήρχε θέμα με τη μεταφορά των χρημάτων και υποστηρίζει πως δεν υπήρξε σεξουαλική επαφή με την ανήλικη.

Ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου Μεταξά που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, επίσης ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε σεξουαλική επαφή με τη 12χρονη, παραδεχόμενος ότι έγινε μία συνάντηση μέσω της εφαρμογής χωρίς να δώσει λεφτά στο κορίτσι.

Τη γραμμή της άρνησης των κατηγοριών ακολουθεί και ο 34χρονος, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του ισχυρίζεται ότι έχει πρόβλημα υγείας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.