ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σέντρα στα «ντέρμπι» των χούλιγκαν: Τέσσερις συμπλοκές σε 15 μέρες στην Αθήνα

1 min read

«Περιπολίες» χούλιγκαν µε… εξακριβώσεις οπαδικών φρονηµάτων, καταδιώξεις, «µπλόκα», ενέδρες, ραντεβού συµπλοκών, καταδροµικές επιθέσεις σε συνδέσµους φιλάθλων και… καφενεία που συχνάζουν, συνθέτουν το επικίνδυνο σκηνικό της αθλητικής χρονιάς, η οποία έχει ξεκινήσει µε τους χειρότερους οιωνούς. Οι αξιωµατικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιµετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, αξιολογώντας πληροφορίες και συγκεκριµένες ενέργειες ανησυχούν πως αυτή η χρονιά θα έχει αιµατηρές και ελπίζουν όχι θανατηφόρες εξελίξεις, όπως στην περίπτωση του Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007, στην Παιανία.

Επιθέσεις

Από τέλη Αυγούστου έως και χθες είχαν καταγραφεί τέσσερα επικίνδυνα περιστατικά, µε τελευταίο αυτό που συνέβη το βράδυ της Πέµπτης στον Κολωνό, όταν περίπου 30 άτοµα επιτέθηκαν σε σύνδεσµο φιλάθλων της ΑΕΚ, όπου τραυµατίστηκε ένα άτοµο, ενώ υπέστησαν φθορές τουλάχιστον δέκα οχήµατα. Η ανησυχία των αρµόδιων αξιωµατικών µεγεθύνεται καθώς θα διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες του Champions League και Europa League, µε τους οπαδούς κάποιων ξένων οµάδων να διατηρούν «βεντέτα» µε αντίστοιχους των ελληνικών.

Στις 22:00 το βράδυ της 31ης Αυγούστου µία οµάδα περίπου 50 ατόµων, που επέβαιναν σε 30 µοτοσικλέτες, φορώντας κράνη και κουκούλες … περιπολούσαν στη Λεωφόρο Αθηνών και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στον Κολωνό. Κατά τη διάρκεια της «περιπολίας» εντόπισαν επτά άτοµα που επέβαιναν σε τέσσερις µοτοσικλέτες, τους οποίους αρχικά έβριζαν και τους προέτρεπαν να σταµατήσουν.

Μετά από καταδίωξη, κατάφεραν να «µπλοκάρουν» τους τέσσερις από αυτούς στην οδό ∆υρραχίου. Εκεί µε ρόπαλα τραυµάτισαν τους τρεις, οι οποίοι µεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκοµείο Αθηνών, ενώ ένας τέταρτος τραυµατίστηκε σοβαρά µε µαχαίρι στον πνεύµονα και υπέστη ρήξη σπλήνας. Σύµφωνα µε καταθέσεις των θυµάτων, οι δράστες τη στιγµή της επίθεσης φώναζαν: «Γ…. τον Παναθηναϊκό Oλέ Oλέ Ολυµπιακέ», καθώς και παρεµφερή συνθήµατα, ενώ ένας από τους δράστες φορούσε κουκούλα του Ολυµπιακού.

Αντίποινα

Περίπου 20 άτοµα σταµάτησαν δύο παιδιά 12 και 13 χρόνων, τους ρώτησαν τι οµάδα είναι, και όταν απάντησαν, άρχισαν να τους ξυλοφορτώνουν φωνάζοντας «εδώ µόνο Παναθηναϊκός». Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς τους δεν θέλησαν να υποβάλουν µήνυση φοβούµενοι αντίποινα. Στις 21:25 το βράδυ της 4ης Σεπτεµβρίου περίπου 40 οπαδοί του Παναθηναϊκού, φορώντας κράνη και κουκούλες, προσέγγισαν µε µοτοσικλέτες, στις οποίες είχαν καλύψει το γραµµατικό µέρος των πινακίδων κυκλοφορίας τους, καφετέρια στην οδό Τριπόλεως 12 στον Κολωνό. Αρχικά προσέγγισαν δύο 20χρονους που κάθονταν έξω από το κατάστηµα και άρχισαν να τους γρονθοκοπούν και να τους κλωτσούν, πετώντας παράλληλα καρέκλες πάνω τους. Ο ένας τραυµατίστηκε στο µάτι και ο δεύτερος στη µέση. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν στις µοτοσικλέτες και κινήθηκαν προς την οδό ∆ιστόµου.

Πέντε λεπτά µετά στάθµευσαν στη συµβολή των οδών Βιζυής και Μαρώνειας, κινήθηκαν πεζή κρατώντας ξύλινα ρόπαλα, µαχαίρια και άλλα αντικείµενα, µέσω των οδών Μαδύτου και Αγίας Σοφίας προς την Πλατεία Πανταζοπούλου. Eφθασαν έξω από άλλα καφετέρια, φώναξαν υβριστικά συνθήµατα κατά του Ολυµπιακού και προξένησαν φθορές µε φωτοβολίδες, ρόπαλα και καρέκλες, εσωτερικά και εξωτερικά του καταστήµατος.

Εκµεταλλευόµενοι τη διαφυγή πελατών, προέβησαν και σε κλοπές από τα τραπέζια. Aρπαξαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα πορτοφόλι µε 200 ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές και σε ένα παρκαρισµένο αυτοκίνητο. Η τελευταία πράξη του «πολέµου» των χούλιγκαν, που άφησε πίσω της έναν τραυµατία και κατεστραµµένα οχήµατα, εξελίχθηκε στις 21:15, το βράδυ της περασµένης Πέµπτης, και πάλι στον Κολωνό.

Μία οµάδα περίπου 30 ατόµων, που επέβαιναν σε µοτοσικλέτες έφθασαν έξω από το σύνδεσµο φιλάθλων της ΑΕΚ, στη συµβολή των οδών Αθανάτων 19 και Αυλώνος. ∆εν είχαν διακριτικά κάποιας αντίπαλης οµάδας, και φορούσαν κράνη και κουκούλες.

Καταστροφές

Με πέτρες και ρόπαλα προκάλεσαν φθορές σε τέσσερα σταθµευµένα οχήµατα και πέντε µοτοσικλέτες, ενώ επιτέθηκαν σε δέκα άτοµα που βρίσκονταν εσωτερικά και εξωτερικά του κτίρίου. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, πρόλαβαν και ξυλοφόρτωσαν ένα άτοµο, το οποίο τραυµατίστηκε ελαφρά. Μετά την επίθεση οι αστυνοµικές δυνάµεις προέβησαν σε 15 προσαγωγές ατόµων, τα οποία λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψε η συµµετοχή τους στην καταδροµική επίθεση.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.