ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σενάριο… Φώκλαντ για Ελλάδα-Τουρκία! “Τριτώνουν” οι προειδοποιήσεις για κρίση από ρωσικές πηγές

1 min read

Σενάρια ελληνοτουρκικού πολέμου από την Μόσχα

Μετά τους Γάλλους και τους Αμερικανούς σειρά των Ρώσων να μας προειδοποιήσουν για πιθανή κρίση στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα.  

Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό Konstantin Kotlin: “Ελλάδα και  Τουρκία είναι πλέον πολύ πιο κοντά σε έναν πόλεμο παρά σε κάθε είδους συμφωνία, και υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι για αυτό.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι ενέργειες της τουρκικής πλευράς μπορούν πράγματι να οδηγήσουν σε ένα παράδειγμα του σύγχρονου “casus belli” σύμφωνα με το μοντέλο των νησιών Φώκλαντ, που είχε ως αποτέλεσμα μια πραγματική στρατιωτική σύγκρουση με εκατοντάδες νεκρούς και από τις δύο πλευρές.

Ακόμα κι αν στην περίπτωση των ελληνικών νησιών το ερώτημα αφορά την έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ΑΟΖ ανήκει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ελλάδας.

Όπως και το γεγονός ότι για τους Έλληνες μετά το 1974,το πρόβλημα των τουρκικών εδαφικών διεκδικήσεων είναι εξαιρετικά οξύ.

Τώρα η κατάσταση οδεύει να γίνει ακόμη χειρότερη, αφού δύο χώρες του ΝΑΤΟ (Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες) συμφώνησαν, ανεξάρτητα η μία από την άλλη (!), με μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ(την Ελλάδα), την υποστήριξη της αμυντικής της ικανότητας, η οποία ουσιαστικά στρέφεται εναντίον μιας χώρας που είναι επίσης μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (Τουρκίας).

Για να συμπληρωθεί η εικόνα, μένει μόνο να περιμένουμε μέχρι την έναρξη ενός πλήρους κλίμακας «πολέμου» μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα προσπαθεί απλώς με όλες της τις δυνάμεις να αποφύγει την επανάληψη της κατάστασης του 1974.

Η ηγεσία της χώρας, προσπαθεί να βρει μια λύση για μια αξιόπιστη επίλυση του ζητήματος των εδαφικών διεκδικήσεων της τουρκικής πλευράς.

Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι παρά τη κρίση της πανδημίας, που επιδεινώθηκε μετά το πρόβλημα χρέους, η Ελλάδα άρχισε να αγοράζει μαζικά όπλα, ενώ υπέγραψε δύο στρατηγικές αμυντικές συμφωνίες, με Γαλλία και ΗΠΑ.

Πράγματι, με τη συμμετοχή της Ελλάδας τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν όχι μία, αλλά δύο διπλές διμερείς δομές εντός του ΝΑΤΟ, εκατό τοις εκατό αποτελούμενες από μέλη του.

Κινήσεις στην σκακιέρα του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου:

Πρώτον, Αμερικανοί και Γάλλοι υπολογίζουν σοβαρά τη δύναμη του τουρκικού στρατού και αξιολογούν τις κινήσεις τους ώστε να  μπορέσουν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Δεύτερον, οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται την έναρξη ενός είδους «εμφύλιου πολέμου» μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ (Τουρκία και Ελλάδα) και, βλέποντας τη δραστηριότητα της Γαλλίας, φοβούνται ταυτόχρονα, ότι το Παρίσι θα βγει μπροστά παίζοντας τα δικά του παιχνίδια στην Μεσόγειο, εξακοντίζοντας τις ΗΠΑ στην περιοχή για πρώτη φορά μετά το 1945.

Έχουμε ουσιαστικά ένα είδος τετραγώνου, που αποτελείται από χώρες του ΝΑΤΟ, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ελλάδα και Τουρκία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.