ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σενάρια για προβοκάτσια στα Ίμια λίγες ώρες πριν από το συλλαλήτηριο

1 min read

Λίγες ωρες πριν από την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος για το Σκοπιανό, κυκλοφόρησε μέσω γνωστής ιστοσελίδας η πληροφορία, πως εθνικιστικοί κύκλοι προετοίμαζαν προβοκάτσια στα Ίμια.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας επικεφαλής της ομάδας που μετέβη στην Κάλυμνο για να νοικιάσει πλωτό μέσο με σκοπό να μεταβεί στα Ίμια, είναι ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλος του Υπ. Εξωτερικών με τα αρχικά Β. Π.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει υπάρξει διάψευση ή επιβεβαίωση από το Υπ. Εξωτερικών αλλά και από τις άλλες αρμόδιες αρχές

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφάλειας αλλά και το υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Ναυτιλίας για την αποτροπή προβοκάτσιας «εθνικιστικού αρώματος» στις βραχονησίδες Ίμια, τις παραμονές του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, στην Αθήνα.

Εθνικιστικοί κύκλοι που δηλώνουν ότι έχουν ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα την Κυριακή, τις τελευταίες ημέρες μετέβησαν στην Κάλυμνο, αναζητώντας πλωτό μέσο για να μεταβούν πιθανότατα στον χώρο των βραχονησίδων Ίμια, στην επέτειο της κρίσης κατά το έτος 1996.

Ειδικότερα στο επίκεντρο της υπόθεσης αλλά και των αρχών, βρίσκεται ο Β.Π, ο χαμηλόβαθμος υπάλληλος του ΥΠ.ΕΞ και επικεφαλής γνωστής ακροδεξιάς εθνικιστικής ομάδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας στο νησί, προκάλεσε το ενδιαφέρον των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, οι οποίες και φέρεται να εμπόδισαν την μετάβασή του στα Ίμια. Το συγκεκριμένο συμβάν έχει προκαλέσει συναγερμό στα συναρμόδια υπουργεία, καθώς είναι δεδομένο ότι εθνικιστικό παραλήρημα στα Ίμια θα προκαλούσε αντίδραση της Τουρκίας, σε ένα κρίσιμο 48ωρο, όπου στην Αθήνα θα βρισκόταν σε εξέλιξη στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του χαμηλόβαθμου υπαλλήλου ενώ κυβερνητικοί κύκλοι μιλούν για ένα πρόσωπο που κινείται στον εθνικιστικό χώρο.

dikaiologitika.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.