ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σείστηκε ο Έβρος από την άσκηση του ελληνικού στρατού «ΜΑΝΙΤΣΑ–2019»

1 min read

Υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, άρτια οργάνωση και υποδειγματική εκτέλεση των ασκήσεων που έκοψαν την ανάσα, στην ΤΑΜΣ «ΜΑΝΙΤΣΑ – 2019» που διεξήχθη σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στον Έβρο

Υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, άρτια οργάνωση και υποδειγματική εκτέλεση των ασκήσεων επέδειξαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που συμμετείχαν στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΜΑΝΙΤΣΑ – 2019» που διεξήχθη σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στον Έβρο.

Στον πύργο ενός θωρακισμένου οχήματος γαλλικής κατασκευής, VBL, ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, θέλησε να επιστρέψει λίγα χρόνια πίσω ως ασκούμενος και αυτός στα “πλωτά” που κάνει ο Στρατός Ξηράς στην περιοχή του Έβρου.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης επισκέψεώς του, ο Στρατηγός στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, παρακολούθησε την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΜΑΝΙΤΣΑ 2019»

Αντικείμενο της, η Διάβαση “Ευκαιρίας Ποταμού” όπως ονομάζεται στην στρατιωτική διάλεκτο, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων Νοτίου Έβρου, από Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού.

Πρόκειται για μια άσκηση με πολλές ιδιαιτερότητες στην οποία παίζει σημαντικό ρόλο η προσοχή και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν από τους εμπλεκόμενους. Η ζεύξη του υδάτινου κωλύματος πραγματοποιήθηκε από στοιχεία και μέσα Μηχανικού του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Εκτελέσθηκαν οκτώ διαφορετικά επεισόδια, με επιτυχία και ως προς την εκτέλεση ενεργειών προπαρασκευής-εκτέλεσης της διάβασης ευκαιρίας, αλλά και ως προς τις διαδικασίες “παραπλάνησης”-“αποδιοργάνωσης” του εχθρού, γεγονός το οποίο καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαιδεύσεως του προσωπικού, την εξοικείωση του με τα μέσα και εν τέλει την υψηλή μαχητική του αξία.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος alexpolis.gr, το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης του προσωπικού ικανοποίησε πλήρως τους παρευρισκομένους, με τον Διοικητή 1ης Στρατιάς / EU – OHQ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, να δηλώνει εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή της άσκησης, μέσα από την ακρίβεια του συνόλου των ανθρώπων αλλά και των μέσων που συμμετείχαν σε αυτή ως «κυψέλη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα τόνισε πως «το μήνυμα που στέλνει ο Στρατός Ξηράς και ιδιαίτερα οι δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή του Έβρου, είναι ότι είμαστε ένας στρατός ο οποίος έχει ως πρώτο του μέλημα τη διατήρηση της ειρήνης. Μέσω αυτών των ασκήσεων δηλώνουμε και δείχνουμε τις ικανότητες μας και την αποφασιστικότητα μας να το κάνουμε πράξη αν και όποτε χρειαστεί, ευχόμαστε όμως να μη χρειαστεί ποτέ».

Δείτε εικόνες από την άσκηση:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.