ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σεισμός ΤΩΡΑ: Διπλός μετασεισμός κοντά στη Ζάκυνθο (pics)

1 min read

Σεισμός Τώρα – Σεισμός στη Ζάκυνθο – Όλες οι ειδήσεις: : Διπλή ασθενής μετασεισμική δόνηση σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στο νησί της Ζακύνθου

Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου EMSC), σημειώθηκε στις 00:35 (ξημερώματα Παρασκευής 9/11)

724027.regional

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 20χλμ. δυτικά της πόλης της Ζακύνθου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με το EMSC, υπολογίζεται στα 2χλμ.

Ο δεύτερος σεισμός, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου EMSC), σημειώθηκε στις 00:46 μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Παρασκευής 9/11).

724033.regional

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 49χλμ. δυτική της πόλης της Ζακύνθου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με το EMSC, υπολογίζεται σε λιγότερο από 1χλμ.

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών δίνει τον πρώτο σεισμό στα 3,3 Ρίχτερ και τον δεύτερο στα 3,9 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 41χλμ και 38χλμ. νοτιοδυτικά από την πόλη της Ζακύνθου.

Οι δύο νέοι σεισμοί, εντάσσονται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/10).

όπως τους κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στα Βαλσάματα της Κεφαλονιάς

Δημοσίευση στα Social Media