ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

”Σεισμός” στη Τουρκία – Κούρδοι εκτέλεσαν πράκτορα της ΜΙΤ

1 min read

Την ίδια στιγμή διέρρευσε η σχέση Ερντογάν, SADAT & Αλ Κάιντα

Χτυπούν ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη οι Κούρδοι. Τις τελευταίες ημέρες, η Τουρκία ”σείεται” όχι μόνο με τις αποκαλύψεις της μαφίας με το κράτος, αλλά και από τις επιθέσεις των Κούρδων. 

Έτσι λοιπόν, σε ένα βίντεο-ντοκουμέντο, η οργάνωση “HBDH Militia” , σκοτώνει σε κεντρικό δρόμο πράκτορα της ΜΙΤ, προκαλώντας προβληματισμό στο τουρκικό καθεστώς! 

Δείτε το βίντεο:

Aποκαλύψεις για τις σχέσεις Ερντογάν με την τρομοκρατία

Στο τελευταίο από τα βίντεο του YouTube σχετικά με τις «σχέσεις κράτους- μαφίας», ο αρχηγός του οργανωμένου εγκλήματος Σεντάτ Πεκέρ, μίλησε για την παράδοση όπλων μιας ιδιωτικής στρατιωτικής μισθοφορικής εταιρείας σε θυγατρική της Αλ Κάιντα στη Συρία.

“Η βοήθεια προς την οργάνωση al-Nusra δόθηκε μέσω εμένα. Το λέω ειλικρινά. Αλλά δεν την έστειλα, οι άνθρωποι της SADAT την έστειλαν”, δήλωσε ο Peker, ισχυριζόμενος ότι ορισμένα φορτηγά που είχαν σταλεί στη Συρία μαζί με «ανθρωπιστική βοήθεια», περιείχαν όπλα για παράδοση σε ένοπλες ομάδες.

Η SADAT (International Defense Consulting Construction Industry and Trade Inc.) ιδρύεται και διευθύνεται από τον απόστρατο  Ταξίαρχο Adnan Tanrıverdi, ο οποίος ήταν ανώτερος σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν, την χρονική περίοδο που πραγματοποιήθηκαν τα γεγονότα,  που ανέφερε ο Peker.

Η εταιρεία πρωτοεμφανίστηκε από την εφημερίδα Aydınlık το 2012 και αργότερα εμφανίστηκε στον Τύπο πολλές φορές με τις αναφορές ότι “το AKP έχει παραστρατιωτική δύναμη” και “η SADAT εκπαιδεύει ομάδες αντιπολίτευσης στη Συρία”. Τώρα  έχει γίνει ξανά σημείο αναφοράς  μετά το  όγδοο βίντεο  του Πεκέρ που δόθηκε στη δημοσιότητα χθές.

Η εταιρεία SADAT αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Πέκερ στο Twitter και είπε ότι αν έχει αποδείξεις, θα πρέπει να τις παραδώσει στους εισαγγελείς.

Η εν λόγω εταιρεία εμφανίζεται ότι είναι μια στρατιωτική εταιρεία συμβούλων με έδρα την Τουρκία, η οποία  ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2012, από τον Tanrıverdi.

Η αποστολή που δηλώνει η εταιρεία είναι “να καθιερώσει μια Συνεργασία Άμυνας και μια Αμυντική Βιομηχανική Συνεργασία μεταξύ Ισλαμικών Χωρών. για να βοηθήσει τον Ισλαμικό Κόσμο να πάρει τη θέση που αξίζει μεταξύ των υπερδυνάμεων, παρέχοντας Στρατηγική Συμβουλευτική στην Άμυνα και  την Ασφάλεια, την Εκπαίδευση και σε Υπηρεσίες Εφοδιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εσωτερική Ασφάλεια Δυνάμεων των  Ισλαμικών Χωρών. “

Μεταξύ της εκπαίδευσης που παρέχει η  εταιρεία, βλέπει κανείς τίτλους όπως “Αντισυμβατικός πόλεμος (ανταρτοπόλεμος)” και “Σκοποβολή” τραβούν την προσοχή.

Υπάρχουν εκπαιδευτικά πακέτα όπως “Χερσαίες επιχειρήσεις”, “Σκοποβολή”, “Ατομική Προστασία”, “Καταστροφές”, “Ανταρτοπόλεμος”, “Ατομική εκπαίδευση μαχητή”, “Παρατηρητή πυροβολικού-όλμων”, “Κυνηγού αρμάτων”. “

 Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία απασχολεί μεταξύ 50 και 200 ​​απόστρατων αξιωματικών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK) από διάφορα όπλα και ειδικότητες.

Οι υπηρεσίες της εταιρείας περιλαμβάνουν συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαίδευση, συμβατική στρατιωτική εκπαίδευση, μη συμβατική στρατιωτική εκπαίδευση, εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων και εξοπλισμό στρατού, λέει η ιστοσελίδα της.

Η SADAT Inc. έχει μια αδελφή οργάνωση που ονομάζεται ASSAM (Κέντρο Στρατηγικών Μελετών Υπερασπιστών Δικαιοσύνης), η οποία έχει μια πιο πολιτική εστίαση, και ιδρύθηκε επίσης από τον Tanrıverdi Η ASSAM λειτουργεί ένα “κέντρο στρατηγικής έρευνας” και φιλοξενεί ετήσιες συμβάσεις.

Η πρόεδρος του κόμματος İYİ (Good), Meral Akşener, δήλωσε στις αρχές του 2018 ότι είχε ακούσει για τη δημιουργία στρατοπέδων ένοπλης εκπαίδευσης στην Konya και το Tokat.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι 2.800 άτομα είχαν λάβει εκπαίδευση στον «αντισυμβατικό πόλεμο» ή «εκπαίδευση ανταρτοπολέμου» στα στρατόπεδα κατάρτισης που άνοιξε η SADAT στα μέρη τα οποία επεσήμανε, ζητώντας να γίνει έλεγχος και να ληφθούν μέτρα.

Η SADAT ήταν επίσης στην ημερήσια διάταξη με  ισχυρισμούς που ανέφεραν  ότι βοήθησε τον “Ελεύθερο Συριακό Στρατό” κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Afrin το 2018 και ότι βγήκε στους δρόμους και συγκρούστηκε με τους στρατιώτες κατά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Συζητήθηκε επίσης ευρέως το νομοθετικό διάταγμα (KHK) που εκδόθηκε για τη SADAT, το οποίο παρείχε δικαστική ασυλία στους πολίτες, που αντιτάχθηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Το όνομα της SADAT αναφέρθηκε επίσης μαζί με τις Λαϊκές Ειδικές Δυνάμεις (HÖH), μια ένωση που ιδρύθηκε από ανθρώπους που συμμετείχαν στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Σε μια συνέντευξη με τον Kübra Par από το Habertürk στις 28 Ιανουαρίου 2018, ο Tanrıverdi είχε πει: “Δεν ξέρω την HÖH. Δεν ξέρω αν είναι στη στρατιωτική δομή. Αλλά κάθε είδους ένοπλη οργάνωση είναι επικίνδυνη, αν δεν είναι κατάλληλη και απαραίτητη.”

Ο Tanrıverdi παρευρέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου υπό την προεδρία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης TSK στο Αφρίν της Συρίας, μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MİT) Χακάν Φιντάν.

Ο Tanrıverdi, όταν ρωτήθηκε για τον λόγο συμμετοχής σε αυτήν τη συνάντηση, είχε απαντήσει. “Παρευρίσκομαι στη” Σύνοδο Κορυφής Ασφαλείας “ως επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου μας για τις” Πολιτικές Ασφαλείας “. Παρευρέθηκα επίσης στη σύνοδο κορυφής για τον Αφρίν με αυτόν τον τίτλο. Δεν έχουμε καμία πραγματική σχέση με την  MİT.”

Ο Τανριβερντί είπε τα εξής για τους ισχυρισμούς ότι εκπαιδεύουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. “Κατά τη φάση ίδρυσης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ακούσαμε ότι υπήρχε ένα άτομο που ονομάζεται Συνταγματάρχης Ριαάντ Άσαντ, ο πρώτος ιδρυτής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στο στρατόπεδο προσφύγων στα νότια του Χατάι, και πήγαμε εκεί.

«Τότε, ήταν μια περίοδος που η αντιπολίτευση αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει όπλα στη Συρία. Με άλλα λόγια, αντιστάθηκαν στην καταπίεση του καθεστώτος σε μια άοπλη αντιπολίτευση για περίπου ένα χρόνο. Ετοιμάσαμε μια έκθεση. Στείλαμε αυτήν την έκθεση στο κράτος μας. Εμείς λέγαμε ότι, «Πρέπει να οργανωθούν ως αντιπολίτευση».

“Εάν οι ένοπλες δυνάμεις μας το ανέλαβαν ως κράτος, αυτή η αναταραχή θα έληγε σε έξι μήνες. Εάν η SADAT είχε εγκριθεί από αυτήν την άποψη, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μόλις σε ένα χρόνο.

“Ωστόσο, υπό τις συνθήκες εκείνης της ημέρας, αυτό το ζήτημα δεν μπορούσε να τεθεί σε δράση. Και αυτή η δουλειά έμεινε πίσω. Η SADAT δεν είχε καμία de-facto σχέση με τον Ελεύθερο Συριακό στρατό.

“Στη Σομαλία, προτού έρθουν εκεί οι ένοπλες δυνάμεις μας, ένας αξιωματούχος από τη Σομαλία είχε ζητήσει από τη SADAT να δημιουργήσει μια βάση εκεί. Τότε, όταν οι ένοπλες δυνάμεις μας έφτασαν, δεν χρειαζόμαστε πλέον. Έχουμε ήδη πει ότι πρέπει να υπηρετούμε  σε μέρη όπου οι ένοπλες δυνάμεις  μας δεν μπορούν να φτάσουν. Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν πλέον δημιουργήσει μια βάση για να υπηρετήσουν εκεί. “

Ο ερευνητής-ιστορικός Ayhan Işık έγραψε για το SADAT στο άρθρο του με τίτλο “Η παραστρατιωτικοποίηση του κράτους και της κοινωνίας” που δημοσιεύτηκε στο bianet στις 20 Νοεμβρίου 2020, δηλώνοντας:

“Το σύστημα φρουράς, το οποίο επίσης θεσπίστηκε νομοθετικά, επισημαίνει ότι έχει θέσει σε εφαρμογή μια νέα έννοια ασφάλειας, στην οποία  μετέχουν  εθνικιστικά και ισλαμιστικά τμήματα της κοινωνίας τα οποία εκπαιδεύονται παραστρατιωτικά.

 Σύμφωνα  με τους ισχυρισμούς του Meral Akşener ” η SADAT παρέχει ένοπλη εκπαίδευση σε πολίτες με τη δημιουργία στρατοπέδων κατάρτισης σε διάφορα μέρη της χώρας. “

Από τη μία πλευρά, ενώ δημιουργούνται νέες παραστρατιωτικές μορφές, από την άλλη πλευρά, το “σύστημα μισθοφόρων” θεσμοθετείται με την επωνυμία συμβούλων ασφαλείας από τη SADAT.

Αλλά η επαφή αυτού του μισθοφόρου με τον παραμιταλισμό συνδέεται με το σημαντικό ιδεολογικό κίνητρό του. Με άλλα λόγια, ο παραστρατιωτισμός λαμβάνει χώρα σε ιδεολογικό πεδίο, ενώ οι μισθοφόροι λαμβάνουν χώρα σε καθαρά οικονομικό πεδίο.

Οι ομάδες που στέλνει η Τουρκία στο εξωτερικό βρίσκονται μεταξύ των δύο, αλλά είναι πιο κοντά στον παραμιλιταρισμό. Επομένως, η παραστρατιωτικοποίηση του κράτους και της κοινωνίας μετά το 2015 είναι ο εκσυγχρονισμός μιας παλιάς παράδοσης, η νομιμοποίηση και η δημοσίευση μιας ανεπίσημα υιοθετημένης πολιτικής. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.