ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σεισμός – προσοχή: Μην καταναλώνετε νερό στην Λάρισα – Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ

1 min read

Θολό είναι το νερό στην Λάρισα μετά τον σεισμό των 6 ρίχτερ που έγινε την Τετάρτη 03/02/2021 με επίκεντρο την Ελασσόνα. 

Το πρόβλημα με την ποιότητα του νερού ανησύχησε τους Λαρισαίους σε πολλές συνοικίες της πόλης. Όπως μεταδίδει το Larisapress.gr μετά από επικοινωνία με την ΔΕΥΑΛ ενημερώθηκαν πως οι κάτοικοι θα πρέπει να αποφεύγουν την πόση του νερού μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Σε λίγη ώρα μάλιστα θα ανακοινωθούν τα σημεία από τα οποία οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται εμφιαλωμένα νερά.

 Η ανακοίνωση 

Εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Λάρισας, παρατηρήθηκε σήμερα Πέμπτη 04/3/2021 θολότητα στο νερό σε διάφορα σημεία του δικτύου της πόλης.

Από τη ΔΕΥΑΛ γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού. Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας

Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Σε νεότερη ανακοίνωση, σε λίγη ώρα, θα ανακοινωθούν σημεία διανομής εμφιαλωμένου νερού δωρεάν από τη ΔΕΥΑΛ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.