ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σεισμός Αιγίου και Καλαβρύτων: Τι λέει ο Λέκκας

1 min read

Για τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που έγινε στα όρια των Καλαβρύτων και του Αιγίου και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές μίλησε o καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας.

  • «Πρόκειται για μία δόνηση που σημειώθηκε σε μία σεισμογενή περιοχή, είναι μία περιοχή που μας δίνει σεισμούς τέτοιας κλίμακας», δήλωσε ο κ. Λέκκας. «Βάσει της αυτόματης προκαταρκτικής λύσης έγινε σε μεγάλο εστιακό βάθος και δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί», είπε. «Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά ως φαινόμενο θα το παρακολουθούμε», κατέληξε ο κ. Λέκκας.

Δείτε την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών:

  • Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:06 στην περιοχή του Αιγίου.

Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αιγίου και το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 27 χιλιόμετρα.

Η αυτόματη προκαταρκτική λύση:

  • Και ακολούθησε η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, όπου ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ, με το επίκεντρο του να εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καλαβρύτων σε εστιακό βάθος 51 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.