ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σεισμός Εύβοια: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών Έντονη η μετασεισμική δραστηριότητα

1 min read

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται οι κάτοικοι της Εύβοιας, καθώς και ο κρατικός μηχανισμός μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή.

  • Η μετασεισμική ακολουθία είναι ιδιαίτερα δραστήρια στην περιοχή, όπως άλλωστε περίμεναν οι σεισμολόγοι. Συγκεκριμένα, μέχρι αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 50 μετασεισμοί σε μόλις 11 ώρες, ενώ ο μεγαλύτερος από αυτούς ήταν 4,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ ακόμα ένας έφτασε τα 4,1.

Καταγραφή ζημιών

Η ισχυρή δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Εύβοια, μέχρι και την Αττική, ωστόσο από τις πρώτες καταγραφές φαίνεται πως δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές.

  • Όπως αναφέρει το evima.gr, τα περισσότερα προβλήματα τόσο σε δημόσια κτίρια όσο και σε κατοικίες εντοπίζονται στο χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, όπου το νηπιαγωγείο της περιοχής και πολλά από τα σπίτια των κατοίκων εμφάνισαν ρωγμές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου στην τοπική ιστοσελίδα «σε συνεργασία και με τον πρόεδρο της κοινότητας, προχωράμε στην καταγραφή των ζημιών. Είναι παράλληλα σημαντικό να δρομολογηθούν από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας οι απαιτούμενες διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών».

Την ίδια ώρα κάτοικος της περιοχής δήλωσε: «Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Έπεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου».

Τσελέντης Έγινε σε περιοχή όπου δεν έχουμε γνωστό ρήγμα

«Ο σεισμός έγινε σε περιοχή που δεν έχουμε κάποιο γνωστό ρήγμα και μάλιστα στο παρελθόν δεν μας έχει δώσει τέτοιους σεισμούς. Ίσως να είναι κάποιο μικρό υποθαλάσσιο ρήγμα» λέει στο CNN Greece ο Άκης Τσελέντης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και Καθηγητή Σεισμολογίας, κ. Τσελέντη «η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μια δυο μέρες και θα είναι έντονη. Δηλαδή θα έχουμε γεγονότα στην περιοχή γι΄αυτό και οι κάτοικοι καλό είναι να το γνωρίζουν αυτό».

Ο κ. Τσελέντης εμφανίζεται καθησυχαστικός και δήλωσε πως «πιθανότατα πρόκειται για τον κύριο σεισμό, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα» και πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής φαίνεται ότι όλα εξελίσσονται φυσιολογικά. Η δράση στην περιοχή ξεκίνησε εδώ και περίπου 20 ώρες, με μικρότερους σεισμούς».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.