ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, αισθητός έως τη Συρία

1 min read

Τραγωδία στην Τουρκία από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Γκαζιάντεπ τα ξημερώματα της Δευτέρας (06.02.2023). Κατέρρευσαν πολυκατοικίες, υπάρχουν ήδη 15 νεκροί αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος. Δείτε βίντεο από τη στιγμή που “χτυπά” ο Εγκέλαδος.

Ο σεισμός στην κεντρική Τουρκία σημειώθηκε στις 04:17 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 03:17 Ελλάδας) λίγα χιλιόμετρα από το Γκαζιάντεπ. Ήταν μεγέθους 7,8 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS). Είχε εστιακό βάθος 17,9 χιλιόμετρα. Είχε και μεγάλη διάρκεια και το επίκεντρό του βρισκόταν κοντά στην πόλη Καχρανμαρμαράς.

Κατά την εκτίμηση της AFAD, της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ο σεισμός είχε μέγεθος 7,4 βαθμών. Το γερμανικό κέντρο γεωλογικής έρευνας (GFZ) υπολόγισε από τη δική του πλευρά πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ως τον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters.

Από τον ισχυρότατο σεισμό κατέρρευσαν πολυκατοικίες και ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 15 νεκροί. Υπάρχουν όμως και εγκλωβισμένοι στα ερείπια και αυτός θεωρείται ένας πολύ αρχικός απολογισμός.

10 νεκροί υπάρχουν στην επαρχία Οσμάνιγε, στη νότια Τουρκία κι άλλοι πέντε στην Σανλιούρφα, στα νοτιοανατολικά, όπως είπαν οι κυβερνήτες τους στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και στο κρατικό πρακτορείο Anadolu. 

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT δείχνουν κατοίκους που βγήκαν ανάστατοι έξω, στους χιονισμένους δρόμους, ενώ πολλά βίντεο δείχνουν ανθρώπους εγκλωβισμένους στα κτίρια, άλλους να διασώζονται κι άλλους να αναζητούν τους δικούς τους. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.