ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σεισμός Τουρκίας-Συρίας: Αυξάνεται διαρκώς ο δραματικός απολογισμός των νεκρών Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί

1 min read

Αυξάνεται διαρκώς ο δραματικός απολογισμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία, με τους νεκρούς από τους καταστροφικούς σεισμούς 7,8 και 7,7 Ρίχτερ που έπληξαν τη Δευτέρα αμφότερες τις δύο χώρες να υπολογίζονται τους 20.000.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 20.000, φτάνοντας έως τώρα τις 20.511.

Στην Τουρκία, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε τουλάχιστον 17.134, ενώ άλλοι 70.347 αναφέρθηκαν ως τραυματίες την Πέμπτη, σύμφωνα με την τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), πάνω από τους νεκρούς που είχε μετρήσει η χώρα από τον καταστροφικό σεισμό του 1999 και με την θλιβερή λίστα των απωλειών να αναμένεται να σημειώνει περαιτέρω άνοδο αφού λιγοστεύει ο χρόνος για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια χιλιάδων κτηρίων που έχουν καταρρεύσει.

Στη Συρία, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανεβαίνει σε τουλάχιστον 3.377 – εκ των οποίων 2.030 σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με την ομάδα πολιτικής προστασίας Λευκά Κράνη, και 1.347 νεκροί σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση – σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αγνοείται ζευγάρι Ελλήνων

Στο μεταξύ, επιβεβαιώνεται από πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών η είδηση ότι μεταξύ των αγνοουμένων από τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία βρίσκονται δύο ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα στην πόλη Αντιόχεια της Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία.

Τέλος, διαβεβαιώνουν πως οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται.

Γερμανία- Βρετανία: Αυξάνουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία

Η Γερμανία θα αυξήσει κατά 26 εκατομμύρια ευρώ την ανθρωπιστική βοήθεια που θα παράσχει στη Συρία, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των Σύρων πολιτών, μετά τον ισχυρό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 3.200 ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική πρεσβεία στη Βηρυτό αναφέρεται ότι χρειάζονται περισσότεροι πόροι, ιδίως στις βορειοδυτικές περιοχές όπου ζουν χιλιάδες Σύροι οι οποίοι εκτοπίστηκαν λόγω του 12ετούς πολέμου στη χώρα τους.

«Η Γερμανία μπορεί να βασιστεί στους στενούς δεσμούς της με διεθνείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη βορειοδυτική Συρία, καθώς ήδη παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή αυτήν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, η Βρετανία ανακοίνωσε επίσης ότι θα παράσχει πρόσθετη βοήθεια, ύψους τουλάχιστον 3 εκατομμυρίων λιρών, για να στηρίξει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην ίδια περιοχή. «Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των σεισμών και τη δυσκολία πρόσβασης στις πληγείσες περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει στα Λευκά Κράνη (τους εθελοντές πολιτικής προστασίας στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες) πρόσθετη χρηματοδότηση», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η βρετανική κυβέρνηση.

Πηγή: Anadolu, Reuters, CNN

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.