ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σεισμοί στην Ηλεία: Η στιγμή που χτυπούν 4,4 Ρίχτερ Κλειστά σχολεία, ζημιές και εικόνες ανατριχιαστικέ

1 min read

Σπίτια εκκενώνονται, καταστήματα κλείνουν και σχολεία αδειάζουν στην Ηλεία μετά τους σεισμούς. Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τι συνέβη στην Ανδραβίδα όταν χτύπησαν την περιοχή 4,4 Ρίχτερ. Ζητούν να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρος ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Έντονη η ανησυχία των κατοίκων. Τα μηνύματα των ειδικών που μελετούν τη σεισμική ακολουθία…

Ανάστατοι οι κάτοικοι στην Ηλεία από τους αλλεπάλληλους σεισμούς των τελευταίων ημερών. Οι ζημιές σε σπίτια, σχολεία ακόμα και νεκροταφεία προβληματίζουν. Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο τα σχολεία των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας.

Χθες το μεσημέρι σημειώθηκε ο τελευταίος ισχυρός σεισμός στην περιοχή μεγέθους 4,4 Ρίχτερ. Κάμερες κλειστού κυκλώματος σούπερ μάρκετ, κατέγραψαν τη στιγμή της σεισμικής δόνησης. Στο βίντεο που ανέβηκε στο facebook και δημοσίευσε το patrisnews.com, βλέπουμε τα προϊόντα να πέφτουν από τα ράφια, για ακόμα μία φορά τις τελευταίες μέρες…

Ανατριχιαστικές εικόνες στο νεκροταφείο Ανδραβίδας

Μεγάλες ζημιές και στο νεκροταφείο της Ανδραβίδας. Ζημιές που δεν δικαιολογούνται με αυτό το μέγεθος, όμως αν αναλογιστεί κάποιος πως το ρήγμα ξεκινά ακριβώς κάτω από την περιοχή του νεκροταφείου, τότε αναθεωρεί αφού η γη δονείται ακριβώς κάτω από τους τάφους.

Λίγη ώρα μετά τον χθεσινό σεισμό, δεκάδες τάφοι είτε είχαν ανοίξει, είτε πέσει οι σταυροί και άλλα στοιχεία από μάρμαρο. Η μακάβρια εικόνα αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους, που μαθαίνοντας την είδηση έσπευσαν να δουν αν η τελευταία κατοικία στενών συγγενικών τους προσώπων, είχε υποστεί ζημιές. Σε κάποιες περιπτώσεις οι μαρμαράδες είχαν πιάσει ήδη δουλειά για να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Δείτε το βίντεο του ilialive.gr…

Σεισμοί στην Ηλεία: Οι Αρχές σε επιφυλακή

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι κάτοικοι στη βόρεια Ηλεία για τη σεισμική ακολουθία και γι’ αυτό το λόγο συνεδρίασε στην Ανδραβίδα το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, αλλά και να λάβει αποφάσεις.

Ειδικότερα, όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, εντός της ημέρας, κλιμάκιο μηχανικών από τη γενική διεύθυνση αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών του υπουργείου Υποδομών θα επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο όσων κτιρίων έχουν υποστεί ζημιές.

Ακόμη, σύμφωνα με την περιφέρεια, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου συζητήθηκε και το ζήτημα των μαθητών που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, σε σχέση με την αναστάτωση που προκαλείται εξαιτίας των σεισμών και ως εκ τούτου εξετάζεται η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου Παιδείας.

Μετά την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου ακολούθησε, σύμφωνα με την περιφέρεια, συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Ανδραβίδας. Σύμφωνα πάντα με την περιφέρεια, «ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε ότι το φαινόμενο παρακολουθείταικαι ζήτησε από τους κατοίκους να ακολουθούν τις γνωστές σε αυτές τις περιπτώσεις οδηγίες της συντεταγμένης πολιτείας.»

Επίσης, έπειτα από έγγραφο του δήμαρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας απευθυνόμενος στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε πλέον, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρος ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εκείνο το οποίο τόνισα στους κατοίκους, είναι ότι θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος κίνδυνος στην περιοχή και οι πιθανότητες να εξελιχθεί το φαινόμενο αρνητικά είναι πάρα πολύ μικρές.»

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο δομημένος ιστός αντέχει σε πολύ μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις και υπάρχουν τα θεσμικά όργανα, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία όλες αυτές τις καταστάσεις.»

Ακόμη, ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι «είπα στους κατοίκους να μη δίνουν βάση σε φήμες, και μάλιστα όταν προέρχονται από άτομα μη αρμόδια και να συντάσσονται πλήρως με τις οδηγίες της πολιτείας και των θεσμικών οργάνων», προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν διαφαίνεται κάποια αρνητική εξέλιξη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.