ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Ιανός» Χαρδαλιάς Κρίσιμο το επόμενο 9ωρο Ποιες περιοχές θα χτυπήσει ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

ε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας “Ιανός” που “σφυροκοπά” Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας με θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, imerazante.gr, ioniantv.gr, ermisnews.gr

Δηλώσεις για την εξέλιξη της κακοκαιρίας “Ιανός” αλλά και για τις περιοχές που πλήττονται, έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι “παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή” και είπε ότι “περιμένουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Ελλάδα. Πολύ κρίσιμο θα είναι το επόμενο 9ωρο”. Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι “ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά για περίπου 6-9 ώρες και μετά θα αρχίσει εξασθενημένος να κινείται νότια και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου. Ένα κομμάτι του κυκλώνα κινείται ΒΑ και συναντά ένα μελτέμι. Αυτό δημιουργεί μια σύγκλιση που θα προκαλέσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες και βροχοπτώσεις. Θα έχουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Ελλάδα από το απόγευμα και μετά. Θα επηρεάσει και τη νότια Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. Ενδέχεται περιοχές όπως η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, η Καρδίτσα, η Βοιωτία και πιθανόν η Βόρεια Εύβοια να παρουσιάσουν έντονες καταιγίδες και να δεχτούν μεγάλο όγκο νερού από το απόγευμα και μετά. Αυτό το μέτωπο θα κινηθεί βόρεια και ανατολικά και ίσως επηρεάσει την Κόρινθο και την Αττική από το βράδυ σήμερα αργά και το Σάββατο. Στην Αττική θα εκδηλωθεί όχι ως κυκλώνας αλλά με έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση οι προβλέψεις είναι για 9 ώρες και παρακολουθούμε το φαινόμενο”.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι “συνεχίζεται η μάχη στη Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου που επλήγησαν από την κακοκαιρία” και πρόσθεσε ότι “υπάρχουν ζημιές, όχι κάτι μη αντιμετωπίσιμο, ενώ δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές”.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.