ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ΓΣΕΕ την τελευταία διετία διπλασιάστηκαν τα εργατικά δυστυχήματα

1 min read

Πλέον έχουμε έναν νεκρό εργαζόμενο την εβδομάδα

Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ΓΣΕΕ, μετά και το νέο εργατικό δυστύχημα στον Βόλο, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 50χρονος ηλεκτροσυγκολλητής. Ξεκάθαρα αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως την τελευταία διετία, διπλασιάστηκαν τα εργατικά δυστυχήματα!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της: «Για τη ΓΣΕΕ τα λόγια στέρεψαν. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν πλέον την τραγική κατάσταση με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί και η κραυγή αγωνίας μας δυστυχώς δεν εισακούεται.

Ακόμη ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του εχθές πέφτοντας από ύψος 15 μέτρων κατά τη διάρκεια ηλεκτροσυγκόλλησης σε καρνάγιο στον Αλμυρό ΒόλουΈχουμε κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, έχουμε στείλει σχετική επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο. Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν έχει γίνει και η λίστα των νεκρών και των τραυματιών εργαζομένων μέρα με την ημέρα μεγαλώνει. Την προηγούμενη εβδομάδα χειριστής σε τεχνικό έργο έπεσε στον γκρεμό με το μηχάνημά του. Πλέον έχουμε έναν νεκρό εργαζόμενο την εβδομάδα. Τα θύματα από εργατικά δυστυχήματα μέσα στη τελευταία διετία διπλασιάστηκαν».

Μάλιστα θέτει ερωτήματα προς τους αρμοδίους, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, αλλά και την απόδοση ευθυνών: «Τί γίνεται με τους ελέγχους του ΣΕΠΕ στους χώρους εργασίας; Τί γίνεται με την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία; Τί γίνεται με την απόδοση ευθυνών με τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα; Κρίσιμα ερωτήματα τα οποία δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε μια καθημερινότητα με νεκρούς εργαζόμενους και την πολιτεία να παραμένει άπραγη και απαθής».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.