ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε Πρόβλεψη Σοκ προχώρησε η Morgan Stanley Η ΕΕ θα χρειαστεί 800 δισ. ευρώ επιπλέον για ηλεκτρικό ρεύμα

1 min read

Σε μία πρόβλεψη σοκ προχώρησε η Morgan Stanley σύμφωνα με την οποία η ΕΕ θα αυξήσει τις δαπάνες της για ηλεκτρική ενέργεια κατά περισσότερα από 800 δισεκατομμύρια ευρώ!

Πρόκειται για μια τρομακτική αύξηση κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες του ευρωπαϊκού ΑΕΠ!

Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις και η αντι-ρωσική υστερία δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μία άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή για το σύνολο των χωρών-μελών της ΕΕ.

  • Τις τελευταίες εβδομάδες, οι τιμές μελλοντικής εκπλήρωσης ηλεκτρικής ενέργειας για το τέταρτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασαν για λίγο τα 1.200 ευρώ ανά μεγαβατώρα στη Γερμανία και ένα σουρεαλιστικό ποσό των 2.500 ευρώ στη Γαλλία!

Η συνήθης τιμή είναι περίπου 50 ευρώ. Ο λόγος είναι απλός: Έλλειψη.

Η απώλεια της παραγωγικής ικανότητας ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω συντήρησης πυρηνικών σταθμών στη Γαλλία, του κλεισίματος πυρικών αντιδραστήρων στην Γερμανία και της ξηρασίας σε όλη την ήπειρο, έχει φέρει σε λειτουργία όλο και περισσότερους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση αερίου, τα καύσιμα των οποίων έχουν γίνει εξαιρετικά ακριβά αφού το φυσικό αέριο έχει γίνει είδος πολυτελείας λόγω των αντι-ρωσικών κυρώσεων.

Όπως σε κάθε άλλη αγορά για ένα αγαθό, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας καθορίζεται από τον ακριβότερο προμηθευτή.

  • Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με χαμηλό κόστος λειτουργίας, όπως οι πυρηνικοί σταθμοί ή τα αιολικά πάρκα, επωφελούνται από τις υψηλές τιμές που απαιτούν οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου.

Το αποτέλεσμα είναι τεράστια κέρδη και η δημόσια οργή.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.