ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε ποιους θα δοθούν οι νέες ψηφιακές συντάξεις – Το χρονοδιάγραμμα

1 min read

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Νέο “κύμα” ψηφιοποίησης της αίτησης και της απονομής συντάξεων θα “τρέξει” από τον επόμενο μήνα. Συντάξεις αναπηρίας, μισθωτών ιδιωτικού τομέα, παράλληλα και διαδοχικά ασφαλισμένων και ελευθέρων επαγγελματιών θα ενσωματωθούν πλήρως στο σύστημα “Άτλας”, διευκολύνοντας την έκδοση των νέων συντάξεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, εντός του Νοεμβρίου, θα ενταχθούν στο ψηφιακό συστήματος αίτησης -απονομής συντάξεων οι ΑμεΑ.

Αμέσως μετά, δηλαδή το Δεκέμβριο θα ενταχθούν στο σύστημα “Άτλας” τρεις μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων.

Κατά πρώτον, θα ενταχθούν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή του τέως ΙΚΑ.

Κατά δεύτερον, θα ενταχθούν οι παράλληλα ασφαλισμένοι. Ο λόγος για όσους, κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου τους ήταν παράλληλα ασφαλισμένοι πχ στο τέως ΙΚΑ και στον τέως ΟΑΕΕ.

Κατά τρίτον, τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα ενταχθούν στο ψηφιακό σύστημα αίτησης -απονομής σύνταξης και οι διαδοχικά ασφαλισμένοι, δηλαδή εκείνοι ήταν ασφαλισμένοι σε ένα ταμείο (πχ ΙΚΑ) και έπειτα σε ένα άλλο (πχ ΟΑΕΕ).

Από τον Ιανουάριο του 2022 και έπειτα, είναι προγραμματισμένη η ένταξη των συνταξιούχων ελευθέρων επαγγελματιών (του τέως ΟΑΕΕ κλπ) στο σύστημα “Άτλας”.

Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης της διαδικασίας αίτησης -απονομής σύνταξης θα δώσει ιδιαίτερη ώθηση στη μείωση αναμονής έκδοσης των συντάξεων και, έτσι, των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Το δεύτερο σημαντικό “πακέτο” το οποίο θα βοηθήσει στη μείωση των εκκρεμών συντάξεων είναι η ένταξη έως 3600 πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων στο ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται με την έκδοση συντάξεων έως το τέλος του χρόνου -αρχές του επομένου.

Πηγή capital

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.