ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Ιουνίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε παράκρουση η Τουρκία Αντικαθιστά τα F-35 με τα γηρασμένα ιταλικά Harrier;

1 min read

Η τουρκική λίρα κατρακυλά και η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ξεκινήσει μπαράζ επαφών προκειμένου να μπορέσει να επιτύχει την πολυπόθητη δανειοδότηση που χρειάζεται για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις αυξημένες οικονομικές ανάγκες.

Ποιες είναι αυτές; Μες στους επόμενους μήνες θα πρέπει να πληρώσει σε τοκοχρεολύσια 170 δισ. δολάρια! Το «σκούπισμα» των αποθεματικών της Λιβύης, που είχε μεταφέρει ο ίδιος ο Μουσταφά Φαγέζ Αλ Σάραζ, ο Πρόεδρος του καθεστώτος που ελέγχει την Τρίπολη και ορισμένα περίχωρα της χώρας, σε αντάλλαγμα με την στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία, δεν φτάνουν για να μπορέσει να ξεπεράσει την λαίλαπα.

Η Ιταλία διαθέτει μία μοίρα, 16 αεροσκαφών του τύπου, τα οποία σκοπεύει να αντικαταστήσει με τα 15 F-35B που έχει παραγγείλει, ως χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Η Τουρκία, που βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της ναυπήγησης του αεροπλανοφόρου Anadolu, βασισμένο στο ισπανικό αντίστοιχο σχέδιο, Χουάν Κάρλος, φέρεται κατά τις αναφορές να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο προμήθειας των ιταλικών αεροσκαφών, έναντι βέβαια πολύ φθηνού αντιτίμου, προκειμένου να δείξει ότι διαθέτει όντως αεροπλανοφόρο. Η αποπομπή της από το πρόγραμμα του F-35 και το μπλοκάρισμα των αεροσκαφών κάθετης απογείωσης/απονήωσης F-35B που θα τα χρησιμοποιούσε για το Anadolu, φαίνεται ότι οδηγούν τους επικεφαλής στην αναζήτηση άλλων λύσεων, που θα εντυπωσιάσουν το «πόπολο».

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα πρόκειται πλέον για το μεγαλύτερο φιάσκο της τουρκικής προπαγάνδας, η οποία θα μπορεί να γυρίζει ωραία σκηνοθετημένα βίντεο, αλλά σε ενδεχόμενο πεδίο μάχης, θα αποτελέσουν έναν πρώτης τάξεως στόχο για τα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, αφού η τεχνολογία τους είναι παρωχημένη.

Όπως μας εξηγούσε έμπειρος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι σαν να διαφημίζουμε ότι αγοράζουμε ως χώρα μεταχειρισμένα… Phantom!

Δημοσίευση στα Social Media