ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φλαμπουράρης Σε νευρική κρίση η ΝΔ, προετοιµάζονται για την ήττα

1 min read

Ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι ο ελληνικός λαός µε την ψήφο του θα αποκρούσει τον εναγκαλισµό του κ. Μητσοτάκη µε τoν κ. Βέµπερ

Σε καμία περίπτωση το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών δεν µπορεί να εκληφθεί ως αποτέλεσµα εθνικών εκλογών. Οµως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την ευρωµάχη, όπως και την εθνική αναµέτρηση, λέει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαµπουράρης, επιβεβαιώνοντας πως η επούλωση του τραύµατος που λέγεται «ΕΚΑΣ» είναι πρώτη προτεραιότητα.

Κύριε υπουργέ, θα είναι ντέρµπι οι ευρωεκλογές;

Τα ντέρµπι έχουν αποτέλεσµα νίκη – ήττα – ισοπαλία. Ο δικός µας στόχος είναι η νίκη. Το πιστεύω γιατί έχω εµπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, έναν λαό που υπέφερε όλα αυτά τα µνηµονιακά χρόνια από τους καταναγκασµούς που του επιβλήθηκαν. Και γνωρίζει πολύ καλά από ποιους. Σε αυτές τις εκλογές για την πορεία και το µέλλον της Ευρώπης συγκρούονται ο ανθρωπισµός µε τον σκοταδισµό και τη µισαλλοδοξία. Τίθενται επί τάπητος το ευρωπαϊκό όραµα και η αναδιατύπωση του κοινωνικού συµβολαίου προς όφελος των πολλών, της ειρήνης και του περιβάλλοντος. Ο ελληνικός λαός µε την ψήφο του θα ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια και θα αποκρούσει τον εναγκαλισµό του κ. Μητσοτάκη µε τoν κ. Βέµπερ, ο οποίος εµφανίζεται ως γνήσιος εκπρόσωπος της συντηρητικής, νεοφιλελεύθερης και φοβικής Ευρώπης. Μιας Ευρώπης της λιτότητας, σιδηρόφρακτης, και ταυτόχρονα πολέµιος του ευρωπαϊκού Νότου και φανατικός εχθρός της σοσιαλιστικής και της αριστερής πτέρυγας του Ευρωκοινοβουλίου. Και τώρα που η χώρα βγαίνει στο ξέφωτο και αποκτά την κυριαρχία της, και η κυβέρνηση εφαρµόζει σταδιακά το πρόγραµµά της υπέρ των πολλών, ο ελληνικός λαός δεν θα γυρίσει πίσω. ∆εν θα εκλέξει ευρωβουλευτές που θα καθοδηγούνται από τον κ. Βέµπερ και τις απόψεις του.

Εφόσον όµως ηττηθείτε, θα πρέπει ο πρωθυπουργός να προκηρύξει από το Ζάππειο εκλογές, όπως πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης;

Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και τριάµισι χρόνια ζητά εκλογές. Καταντάει αστεία η προσπάθειά του να υπαγορεύσει τις κινήσεις µας. ∆εν θα του γίνει το χατίρι. Εξάλλου καταλαβαίνω τους λόγους της επιµονής του. Βλέπει ότι καθηµερινά η κυβέρνηση προχωρά σε επιλογές που ελαφραίνουν τα βάρη που φόρτωσαν στη µεγάλη πλειοψηφία του λαού, µε την καταστροφική µνηµονιακή ενδοτικότητα που επέδειξαν από το 2011 µέχρι το 2015. Η αποσταθεροποίηση της Ν∆ φαίνεται όχι µόνο από τις τοποθετήσεις του αρχηγού της, αλλά και από την τελευταία εφεύρεση του γραµµατέα της Ν∆ περί επικείµενης νοθείας. Η νευρική κρίση έπιασε κορυφή και άρχισαν να προετοιµάζουν τις αιτιολογίες της επερχόµενης ήττας. Οσο για τις εθνικές εκλογές, αυτές θα γίνουν στην ώρα τους.

Τελικώς η ευρωκάλπη είναι ψήφος εµπιστοσύνης, δηµοψήφισµα ή δηµοσκόπηση;

Κατ’ αρχάς η κάλπη είναι κάλπη, είναι οι εκλογές, η κορυφαία δηµοκρατική έκφραση. Ως έκφραση µπορεί να εµπεριέχει και τις επιµέρους «εκφράσεις» που ρωτάτε και µε τα χαρακτηριστικά της καθεµιάς. Αλλά πάνω απ’ όλα είναι «πράξη», δηλαδή παράγει δεδοµένα και συγκεκριµένα πολιτικά αποτελέσµατα. Θα συγκροτήσει το Ευρωκοινοβούλιο, όχι εθνικές κυβερνήσεις. Από αυτήν εξάγονται πολιτικά συµπεράσµατα προφανώς. Και τα µηνύµατα είναι πολλαπλά και µε πολλούς παραλήπτες. Η ανάγνωση αυτών είναι το µέγα ζητούµενο της πολιτικής ανάλυσης. Αλλά, για να µην αποφύγω αυτό που φαντάζοµαι ότι υπονοείτε, σας λέω ότι σε καµία περίπτωση το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών δεν µπορεί να εκληφθεί ως αποτέλεσµα εθνικών εκλογών. Ούτε γίνεται ούτε είναι σωστό να γίνεται.

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα κερδίσετε τις εθνικές εκλογές, ό,τι κι αν γίνει στις ευρωπαϊκές εκλογές;

Η πεποίθηση ότι κατά κανόνα ο ελληνικός λαός διαθέτει ένα ένστικτο επιβίωσης, που θα τον εµποδίσει εντέλει να «αυτοχειριαστεί», εµπιστευόµενος τις θυσίες του σε αυτούς που δεν θα τις σεβαστούν. Νοµίζω ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο και γίνεται αντιληπτό πως µε τη Ν∆ δεν έρχονται καλύτερες µέρες για τη χώρα και τους πολλούς, αλλά θα µας γυρίσει πολύ πίσω, στο σκοτεινό παρελθόν. Ο κ. Μητσοτάκης το αποκαλύπτει µε κάθε ευκαιρία.

Οι πολίτες στην πορεία προς την εθνική αναµέτρηση να αναµένουν και νέα µέτρα ελάφρυνσης;

Κάνουµε µεγάλο κόπο να καταδείξουµε ότι τα πρόσφατα µέτρα ελάφρυνσης δεν είναι προεκλογικά. Μη µε επιστρέφετε στη λογική των προεκλογικών «παροχών». Τα µέτρα αυτά και όσα θα ακολουθήσουν είναι στάδια µιας συγκροτηµένης, προσεκτικής και στοχευµένης πολιτικής του µεταµνηµονιακού µας προγράµµατος. Το µεταµνηµονιακό µας πρόγραµµα είναι το πρόγραµµά µας, είναι η δικαίωσή µας. Βγήκαµε από τα µνηµόνια, ανακτήσαµε την αξιοπιστία της χώρας και ανακτούµε σταδιακά το αυτεξούσιό µας, τη ζωή µας και την ελπίδα για το αύριο των πολλών.

Θα επαναφέρετε το ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους;

Πρόσφατα ο Ευκλείδης µίλησε για το «τραύµα» του ΕΚΑΣ. Οπως καταλαβαίνετε, η επούλωσή του είναι πρώτη προτεραιότητα και απολύτως ώριµη. Με τη σταθερά αναπτυξιακή πορεία και τον δηµοσιονοµικό χώρο που δηµιουργείται, θα προχωράµε στην κάλυψη των αναγκών των πολλών.

Τελικά στο πρόγραµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας όλα είναι αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα;

Ο νεοφιλελευθερισµός είναι πρώτα απ’ όλα ιδεολογία και ως τέτοια διέπεται από µια συγκεκριµένη λογική, που διαπερνά τα πάντα. ∆εν µπορεί κάποιος να είναι «ολίγον» νεοφιλελεύθερος. Και είναι ιδεολογία εξ ορισµού αντικοινωνική, υπό την έννοια ότι έχει ως θεµέλιο το κέρδος και όχι τον άνθρωπο και ταυτοχρόνως το αναπότρεπτο της κοινωνικής ανισότητας. Ο κ. Μητσοτάκης το διατυπώνει έντιµα, δηλώνοντας ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι φυσικές. Κάποτε υπήρχαν οι ελέω Θεού ηγεµόνες. Σήµερα οι ελέω αγορών ελίτ. Η ίδια βαθιά αντιδηµοκρατική και άκρως αντικοινωνική άποψη, που θέλει να πείσει τους πολλούς να αποδεχτούν τη µοίρα που τους προορίζουν οι άριστοι και ολίγιστοι των ελίτ. Μοιραία, ακόµα και αν υπάρξει κάποια φιλολαϊκή έκφραση στις πολιτικές τέτοιων κοµµάτων, αυτή θα είναι η πρώτη που θα υποχωρήσει µπροστά στις επιταγές της δοµικά αντικοινωνικής πολιτικής.

Τι απαντάτε σε όσους σας αποκαλούν λαϊκιστές;

∆εν απαντώ πια. Ο πολιτικός διάλογος έχει εκτραπεί σε περιοχές που µου είναι απωθητικές. Αν έχω κάτι να πω, είναι ότι εµείς είµαστε µε τους πολλούς, µόνο αυτήν την έγνοια έχουµε, είµαστε στους πολλούς, δεν χαϊδεύουµε αυτιά και χαµηλά ένστικτα για να κυβερνάµε και να πλουτίζουµε. Είµαστε κόµµα της Αριστεράς, ερχόµαστε από µακριά και πάµε µακριά. Αυτήν τη δύναµη κανένα fake, όσο και αν τη θολώνει, δεν µπορεί να τη νικήσει

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.