ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε νέες πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ο Τζο Μπάιντεν: «Εμείς έχουμε φανταστική οικονομία οι άλλες χώρες πάνε χάλια» ! είπε μία μεγάλη αλήθεια (βίντεο)

1 min read

Σε νέες πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που δείχνουν ότι είτε ζει σε ένα άλλο «επίπεδο πραγματικότητας» ή ομολόγησε μία μεγάλη «αλήθεια».

  • Στην ερώτηση των δημοσιογράφων αν ανησυχεί για την «δύναμη του δολαρίου» αυτή την στιγμή και λόγω του εξωφρενικού πληθωρισμού που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, του μεγαλύτερου που έχουν βιώσει ποτέ από τον καιρό του Β’ ΠΠ και μετά, εκείνος τρώγοντας… παγωτό χωνάκι (καλά τα σκέφτονται αυτά τα πράγματα οι επικοινωνιολόγοι του;) απάντησε αφού κατάπιε με την ησυχία του:

«Δεν ανησυχώ για την δύναμη του δολαρίου, ανησυχώ για τον υπόλοιπο κόσμο, σας βγάζει νόημα αυτό;».

Ο δημοσιογράφος ρώτησε ξανά προς «διαφωτισμό» του, «μπορείτε να το εξηγήσετε;» και αυτός συνέχισε:

«Ναι, οικονομία μας είναι ισχυρή σαν την κόλαση στο εσωτερικό της χώρας, ο πληθωρισμός παγκοσμίως, είναι πολύ χειρότερος από ότι είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρόβλημα είναι η έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης και λογικής οικονομικής πολιτικής στις άλλες χώρες, όχι τόσο σε εμάς.

Είναι ο παγκόσμιος πληθωρισμός που προκαλεί συνέπειες».

Κι αφού τελείωσε τις… επαγγελματικές αυτές δηλώσεις ο Αμερικανός Πρόεδρος αποχώρησε αφήνοντας άπαντες με ανοιχτό το στόμα κι ας μην έτρωγαν παγωτό (έμειναν όμως παγωτά).

Οποιαδήποτε σύγκριση του νυν προέδρου με τον πρώην πρόεδρο και επιχειρηματία Ν.Τραμπ ατυχής και μάλιστα… προβοκατόρικη.

Πάντως έστω και έτσι ο Τ.Μπάιντεν είπε μία μεγάλη αλήθεια.

Οι μόνες κερδισμένες από τον ουκρανικό πόλεμο είναι οι ΗΠΑ.  Και αυτό γιατί πλέον η Ευρωπαΐκή Ένωση εξαρτάται πλήρως από τους Αμερικανούς.

Μέχρι αυτή την ώρα κερδισμένη οικονομικά είναι και η Ρωσία, αλλά σίγουρα η περιοχή που έχει υποστεί μέγιστο οικονομικό πλήγμα χωρίς οι Βρυξέλλες να έχουν δώσει μία επαρκή απάντηση γιατί να πρέπει να συμβαίνει αυτό, είναι η Ευρώπη.

Για πιο λόγο τάχθηκαν οι Ευρωπαίοι ή καλύτερα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με την αμερικανική πλευρά εναντίον της Ρωσίας, μη εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δικών τους λαών.

Οι Αμερικανοί μπορεί να πιέζονται από έναν πολύ μεγάλο πληθωρισμό, αλλά όσο μπορούν να τυπώνουν ή να εμφανίζουν δολάρια από τον «αέρα» τίποτε δεν μπορεί να τους κλονίσει πραγματικά.

Θα αρχίσουν ανησυχούν μονάχα όταν έρθει η μέρα που υπόλοιπες χώρες στον πλανήτη σταματήσουν να χρησιμοποιούν το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα.

Αυτή ημέρα απέχει ακόμα πολύ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.