ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας: Πώς αλλάζουν οι σχέσεις των πολιτών με το Δημόσιο

1 min read

«Πρεμιέρα» έκανε σήμερα το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας που στόχο έχει τη διευκόλυνση των πολιτών με τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Πώς λειτουργεί.

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα το notify.gov.gr, δηλαδή το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταχωρούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε φορείς του Δημοσίου έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους.

Μάλιστα, οι πολίτες θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν μηνύματα SMS στο κινητό τους ή/και μηνύματα στο email τους για ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος σχετικά με υπηρεσίες φορέων του Δημοσίου.

Έτσι, δεν θα χρειάζεται πια συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας σε κάθε φορέα ξεχωριστά, και με αυτόν τον ηλεκτρονικό τρόπο θα μπορούμε να μεταβαίνουμε ψηφιακά στο gov.gr (όπου υπάγεται το ΕΜΕπ) και να εκδίδουμε πιο εύκολα εξουσιοδότηση αλλά και υπεύθυνη δήλωση.

Επίσης, μέσω της μεθόδου ταυτοποίησης των δύο παραγόντων αυξάνεται και η ασφάλεια των συναλλαγών μας με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταχωρήσουν στο notify.gov.gr τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής
  • Ταχυδρομική διεύθυνση επικοινωνίας
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου (ο έλεγχος ταυτοποίησης θα γίνεται μέσω διασταύρωσης στοιχείων συνδρομητή συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας ήμέσω διασταύρωσης στοιχείων επικοινωνίας που έχουν δηλωθεί σε τράπεζες και άλλα ή διαφορετικά, με άπαξ αυτοπρόσωπη παρουσία σε ΚΕΠ)
  • Αριθμό σταθερού τηλεφώνου
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που κάποιο από τα στοιχεία επικοινωνίας αλλάξει, η επικαιροποίηση γίνεται ανά πάσα στιγμή με την ίδια διαδικασία.

Το notify.gov.gr λειτουργεί με απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργος Γεωργαντάς.

Δημοσίευση στα Social Media