Σε λειτουργία από αύριο η ηλεκτρονική διασύνδεση ΑΑΔΕ με το Μητρώο Ταυτοτήτων της ΕΛΑΣ

Newskamatero

Τίθεται σε λειτουργία από αύριο η ηλεκτρονική διασύνδεση του Φορολογικού Μητρώου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, απαλλάσσοντας έτσι τους πολίτες από την υποχρέωση των χρονοβόρων επισκέψεων και συναλλαγών στις ΔΟΥ.

Η διασύνδεση αυτή αποτελεί υλοποίηση της απόφασης Α. 1164/2019 του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, το οποίο είχε υπογραφεί με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με τη διασύνδεση αυτή, η ΑΑΔΕ ενημερώνεται αυτόματα για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας (έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια και επανέκδοση). Ο πολίτης, δηλαδή, δεν χρειάζεται πλέον να επισκέπτεται την εφορία, αλλά λαμβάνει σχετικό μήνυμα στην ηλεκτρονική του θυρίδα στο TAXISnet, που τον ενημερώνει για το γεγονός της αυτόματης μεταβολής. Σε περίπτωση που ο πολίτης δεν λάβει εντός δεκαημέρου σχετικό μήνυμα μέσω του TAXISnet, τότε θα πρέπει να προσέλθει στη αρμόδια ΔΟΥ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Θρίλερ στον Ασπρόπυργο - Βρέθηκε πτώμα σε οικόπεδο - ΤΩΡΑ

Η σορός άγνωστου άνδρα σε αποσύνθεση βρέθηκετο το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Το μακάβριο εύρημα εντόπισε διερχόμενος, ο οποπίος ειδοποίησε την Αστυνομία, δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στο σημείο. Το πτώμα βρισκόταν πίσω από μάντρα με εγκαταλελλειμένα φορτηγά. Μέχρι στιγμής η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί, ενώ περισσότερα για […]