ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε κλοιό χιονιά η χώρα – Στα λευκά πολλές περιοχές [εικόνες & βίντεο]

1 min read





Στα άσπρα έχουν ντυθεί από το πρωί πολλές περιοχές της χώρας με την επέλαση του χιονιά να είναι σφοδρή.

Η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τα πρώτα προβλήματα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Πάρνηθα «ντύθηκε» στα λευκά, καθώς από το βράδυ της Τετάρτης (20/12/2017) σημειώνεται χιονόπτωση και το έχει στρώσει για τα καλά.

Στα «λευκά» και η Λαμία

Στον Άγιο Λουκά και στη βόρεια πλευρά της πόλης το έχει «στρώσει» από νωρίς το πρωί. Αν το χιόνι συνεχίσει να πέφτει με την ίδια ένταση θα το «στρώσει» και μέσα στο κέντρο της Λαμίας, αναφέρει το Lamiareport.gr.



 

Χιόνι σε όλη τη Φθιώτιδα

Το χιόνι ξεκίνησε από τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Φθιώτιδας και Λοκρίδας και φυσικά την Όθρυ. Τα σχολεία στην Υπάτη δεν λειτούργησαν καθώς το χιόνι από νωρίς το πρωί είχε φτάσει τους πέντε πόντους. Αντίθετα κανονικά πήγαν στα σχολεία τους οι μαθητές όλων των υπολοίπων σχολείων. Η χιονόπτωση ειδικά στη Βόρεια Λαμία είναι εντυπωσιακή με το χιόνι να είναι ιδανικό και για παιχνίδια.

Οι αλατιέρες του Δήμου και τα βαριά μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από το πρωί, προκειμένου να είναι ανοιχτό το δίκτυο εντός της πόλης.

Επίσης τα μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού και Λαμίας – Μπράλου διατηρώντας το δίκτυο ανοιχτό και χωρίς τη χρήση – προς το παρόν – αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο χιονιάς έφτασε ακόμη και στις όμορφες παραλίες Μώλου – Καμένων Βούρλων και Αγίου Κων/νου χωρίς όμως να υπάρχει διάθεση να το στρώσει. Αντίθετα στα ορεινά τα βουνά άσπρισαν χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Νωρίτερα το πρωί τα μηχανήματα στην Εθνική οδό έπιασαν δουλειά στις σήραγγες του Αγίου Κωνσταντίνου όπου δόθηκε και η μεγαλύτερη προσοχή.

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής στο δίκτυο και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σε όλον τον Δήμο, αναφέρει το Lamiareport.gr

Στον «αέρα» το Λαμία- Παναθηναϊκός λόγω χιονιού

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να αναβληθεί ο αγώνας Λαμία-Παναθηναϊκός για το Κύπελλο, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Kαλυμμένος με χιόνι είναι αυτή τη στιγμή ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Λαμίας. Από το πρωί υπάρχει έντονη χιονόπτωση στην πόλη της Λαμίας, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος αναβολής του σημερινού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, για τους «16» του Κυπέλλου.

Η αποστολή των «πρασίνων» πάντως βρίσκεται από χθες στην πόλη της Φθιώτιδας, ωστόσο αν συνεχίσει να χιονίζει και τις επόμενες ώρες με αυτή την ένταση, τότε είναι πιθανή η αναβολή της αναμέτρησης.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο κανονισμός αναφέρει ότι οι δύο ομάδες θα πρέπει να βρεθούν ξανά στο γήπεδο σε 24 ώρες κι ο διαιτητής θα κρίνει αν ο αγωνιστικός χώρος είναι κατάλληλος για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού

Χιονίζει στην ημιορεινή και ορεινή Αχαΐα

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις εθνικές οδούς Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Πάντως, μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται και στην ορεινή Ναυπακτία, αλλά οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ενώ τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν τον πάγο από το δρόμο που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

Στα «λευκά» και τα Καλάβρυτα

Κατάλευκος είναι ο Χελμός από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ωρών. Ο ορεινός όγκος της Αχαΐας ετοιμάζεται όπως φαίνεται να υποδεχθεί με τον ιδανικότερο τρόπο τους επισκέπτες των Χριστουγέννων.

Οι εικόνες από το χιονοδρομικό κέντρο ντυμένο στα λευκά δημιουργεί ένα υπέροχο εορταστικό κλίμα.

Χιόνια και στα Τρίκαλα

Μπορεί οι μετεωρολογικές προβλέψεις να προέβλεπαν χιόνι στα ορεινά, αλλά έκανε την εμφάνιση του και στα πεδινά. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση και στην πόλη των Τρικάλων, με μικρούς και μεγάλους να ευελπιστούν να συνεχιστεί έτσι και να «κάνουν» λευκά Χριστούγεννα, αναφέρει το trikalanews.gr

Η πρόγνωση του καιρού

Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):

Την Πέμπτη (21-12-2017)

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα Κύθηρα, την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και την νότια). Βροχές κατά περιόδους ισχυρές είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, την ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια).

Β. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο αρχικά από τα 600 μέτρα που σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα όρεινα. Στις υπόλοιπες περιοχές, καθώς και στη Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο) κατά διαστήματα θα χιονίζει και στα ημιορεινά (500-600 μέτρα).

Γ. Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα θα ενισχυθούν τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα 10 μποφόρ.

Την Παρασκευή (22/12)

Α. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις παραπάνω περιοχές, επιπλέον ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης (κυρίσως στα δυτικά).

Β. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Το Σάββατο (23/12)

Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστιούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Πιθανή νέα μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα ημιορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 900 μέτρα). Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -02 (μείον 2) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Χαλκιδικής και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -04 (μείον 4) έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες που στην Πελοπόννησο (κυρίως στη νοτιοδυτική) θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν στα νοτιοδυτικά τη νύχτα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές, πιθανόν κατά περιόδους ισχυρές στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα και την ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Εύβοια). Καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νοτιά) και τα Κύθηρα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά (500-600 μέτρα). Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 με 8 με ενίσχυση τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα Κύθηρα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης (πάνω από τα 1300 μέτρα). Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του βορείου Αιγαίου οπού θα σημειωθούν και λίγα χιονιά στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ενισχυμένα μέτρα οδικής ασφάλειας κατά την εορταστική περίοδο

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την χώρα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει η ΕΛΑΣ.

Τα μέτρα αποσκοπούν στην διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Σημειώνεται ότι τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και θα κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής της εξόδου και εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Επίσης, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός προβλέπει τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των μέτρων, καθώς και τον απαιτούμενο συντονισμό και εποπτεία των εμπλεκομένων υπηρεσιών, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, θα διατεθεί, σταδιακά, το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της Τροχαίας, με ενίσχυση και από άλλες υπηρεσίες, ενώ θα διατεθεί μεγάλος αριθμός περιπολικών και μοτοσικλετών, καθώς και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ «τα μέτρα οδικής ασφάλειας στοχεύουν στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, αλλά και στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων και ελέγχου μέθης (αλκοτέστ) για την αντιμετώπιση των “επικινδύνων” παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, παραβίαση διαχωριστικών λωρίδων κλπ)».

Ταυτόχρονα, η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει, για ακόμη μία φορά, σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:
•Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

•Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

•Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

•Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

•Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

•Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

•Να φορούν απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

•Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κλπ).

•Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

•Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.