ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε «κενό αέρος» η ΕΛΒΟ: Ένα χρόνο μετά την πώληση της δεν έχει αναλάβει ούτε ένα πρόγραμμα!

1 min read

Ένα χρόνο μετά την αγορά της ΕΛΒΟ από την κοινοπραξία φυσικών και νομικών προσώπων κυρίως ισραηλινής προέλευσης η πολύπαθη εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν σε ότι αφορά την ανάληψη προγραμμάτων.

Ουσιαστικά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ΕΛΒΟ και τα περίφημα προγράμματα που υπόσχονταν ο Samy Katsav που έχει διορίσει ως πρόεδρο της εταιρείας την κόρη του Ορλυ Κατσάβ – Πελέγκ δεν έχουν εμφανιστεί.

Κατ’αυτό τον τρόπο δημιουργούνται εύλογες απορίες από την επιστολή που έστειλε η πρόεδρος στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Άμυνας στην οποία  δηλώνει ότι στηρίζει την επένδυση.

  • Να σημειώσουμε ότι η επένδυση που δεν ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ έδωσε στην κοινοπραξία μια «καθαρή» εταιρεία από το ελληνικό κράτος καθώς ανέλαβε πλήρως τα χρέη ενώ επίσης δεν έχει κανέναν υπάλληλο (μετατάχθηκαν ή αποζημιώθηκαν από το ελληνικό κράτος) αλλά προγράμματα δεν υπάρχουν.

Η εταιρεία ούτε από το Ισραήλ έχει να λάβει προγράμματα -και γιατί να λάβει καθώς μιλάμε για κράτος με αναπτυγμένη αμυντική βιομηχανία-, αλλά ούτε από τα Βαλκάνια ούτε από την Βόρεια Αφρική.

Τι μένει; Αναμένουν μόνο από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα το ΥΠΕΘΑ , το οποίο είναι απρόθυμο να συζητήσει για προγράμματα αναβάθμισης των ΤΟΜΠ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι/ΙΙ που δείχνει να είναι η προτεραιότητα του υπουργείου ως ενδιάμεση λύση ΤΟΜΑ.

Όμως οι συγκρούσεις των συνεταίρων της ΕΛΒΟ φέρνει και κωλυσιεργίες και το κρίσιμο αυτό πρόγραμμα αναβάθμισης πηγαίνει πίσω (Τα ΛΕΩΝΙΔΑΣ θα διατηρηθούν ως ΤΟΜΠ μέχρι την αντικατάστασή τους από το όποιο σύγχρονο ΤΟΜΑ).

  • Εδώ να σημειώσουμε ότι η αιτία απομάκρυνσης του Αντιπτέραρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου από επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ ήταν η απώλεια μιας παρτίδας 350 ΤΟΜΑ Μ-2 A3 BRADLEY που περίμεναν επί ματαίω έναν χρόνο στις ΗΠΑ ομάδες επιθεώρησης από το ΓΕΣ.

Πλέον η μοναδική διέξοδος είναι τα ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι/ΙΙ και δυστυχώς η χημεία της διοίκησης της ΕΛΒΟ προς το εσωτερικό και την κυβέρνηση έχει μπλοκάρει και αυτό το πρόγραμμα.

Δημοσίευση στα Social Media