Σε καθεστώς αναμονής για τα αναδρομικά δεκάδες γιατροί: Ποιοι είδαν χρήματα και πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

Newskamatero

Σε καθεστώς αναμονής βρίσκονται και πάλι δεκάδες γιατροί του ΕΣΥ και ειδικοί αυτοί των Κέντρων Υγείας, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν με λεπτομέρειες πότε θα εισπράξουν τα αναδρομικά τους. Εξάλλου από την πρώτη στιγμή είχαν προκύψει δυσκολίες με την εκκαθάριση των αναδρομικών των γιατρών των Κέντρων Υγείας, αφού υπάρχει το επιπρόσθετο διαδικαστικό θέμα ότι έως στις 31/12/2014 υπάγονταν διοικητικά στα νοσοκομεία, ενώ από 1/1/2015 υπάγονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Συνεπώς εμπλέκονται στις περισσότερες περιπτώσεις δύο διαφορετικές υπηρεσίες μισθοδοσίας. Κατά τ’ άλλα ενώ πολλά μεγάλα νοσοκομεία κατέβαλαν ήδη στις 27 Δεκεμβρίου τα αναδρομικά σε πολλούς γιατρούς, υπάρχουν άλλα που φαίνεται ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στους υπολογισμούς των ποσών αλλά και των δικαιούχων, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί ακόμα τα χρήματα. Σε όσες υπηρεσίες προλάβουν εντός των ημερών να ολοκληρώσουν τις καταγραφές και τις καταστάσεις των ονομάτων, οι γιατροί θα λάβουν το εφάπαξ «μπόνους» των αναδρομικών στις 13 Ιανουαρίου, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των χρημάτων με βάση τη σχετική τροπολογία.

Γι’ αυτό και ο Πάνος Παπανικολάου, γ.γ. της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) σημειώνει ότι για όσα νοσοκομεία ή άλλες Μονάδες Υγείας δεν έχουν καταβληθεί τα ποσά, θα πρέπει οι Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών, μέλη της ΟΕΝΓΕ, να ασκήσουν πιέσεις. Τα ποσά που δόθηκαν πάντως στους γιατρούς αγγίζουν τις εκτιμήσεις που είχε κάνει η ΟΕΝΓΕ.

– Όσοι είχαν βαθμό διευθυντή με χρονοεπίδομα 60%, το καθαρό ποσό που είδαν στους λογαριασμούς τους είναι περίπου 14.000 ευρώ.
– Επιμελητές Α περίπου 7.000 ευρώ
– Επιμελητές Β΄ή επικουρικοί γιατροί περίπου 5.000 ευρώ
– Ειδικευόμενοι περίπου 1.400 ευρώ

Με πληροφορίες από Έθνος

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

«Συναγερμός» στην Κρήτη μετά την εξαφάνιση δύο ανθρώπων(ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις Αρχές του Ρεθύμνου και των Χανίων, μετά την εξαφάνιση ενός 35χρονου και μίας 76χρονης αντίστοιχα. Μάλιστα η «Γραμμή Ζωής» έχει προχωρήσει στη δημοσιοποίηση αγγελιών για την εξαφάνιση των δύο ανθρώπων, ζητώντας τη συνδρομή των πολιτών για τον εντοπισμό τους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο cretapost.gr, η 76χρονη Ευαγγελία Λυτινάκη φέρεται να εξαφανίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου από τα Χανιά όπου ζει […]