ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Πλωμάρι της Λέσβου

1 min read

Ήδη η Λέσβος δοκιμάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από έντονες βροχοπτώσεις που έφεραν χειμάρρους, κατολισθήσεις και φερτά υλικά στα χωριά της περιοχής του Πλωμαρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου του Δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση κατολισθητικών φαινομένων (αιφνίδια αποκόλληση και πτώση βράχων) στις 24 Νοεμβρίου 2018 στην περιοχή.

Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Γέρας, Ευεργέτουλα, Πλωμαρίου και Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρή βροχόπτωση-χαλαζόπτωση) στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2018 στις περιοχές αυτές.

Δοκιμάστηκε η Λέσβος

Ήδη η Λέσβος δοκιμάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από έντονες βροχοπτώσεις που έφεραν χειμάρρους, κατολισθήσεις και φερτά υλικά στα χωριά της περιοχής του Πλωμαρίου.

Στο έλεος της κακοκαιρίας οι πρόσφυγες στη Μόρια

Σχεδόν ανύπαρκτη είναι η προετοιμασία για τον χειμώνα, με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών που είναι βρίσκονται στους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών να είναι δραματικές.

Περισσότεροι από 5.800 άνθρωποι βρίσκονται στο κέντρο υποδοχής της Μόριας -δομή που μπορεί να φιλοξενήσει 3.100- σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, για το προσφυγικό.

Ο συνωστισμός και η απουσία σοβαρής προετοιμασίας για τον χειμώνα εγείρουν έντονο προβληματισμό στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στους καταυλισμούς μεταναστών.

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε, πριν λίγες μέρες, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Κούμι Ναϊντού, σχετικά με το προσφυγικό και την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου, τονίζοντας «συγκλονιστική αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει οι κάτοικοι των νησιών». Ως «απελπιστική» περιέγραψε την κατάσταση στη Μόρια, ωστόσο αναγνώρισε ότι αυτό δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας.

«Η πολιτική κράτησης των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στα νησιά, προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, σηματοδοτεί ότι χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι εδώ και μήνες σε απελπιστικές συνθήκες. Ζουν σε μία γκρίζα ζώνη, καταρρακωμένοι από την προοπτική επιστροφής σε μια χώρα που δεν είναι ασφαλής για αυτούς» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Κούμι Ναϊντού.

Δημοσίευση στα Social Media