ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τέλος το χρόνου 5 περιφέρειες, λόγω λειψυδρίας στην Ιταλία

1 min read

Στα πλάνα της κυβέρνησης και η άμεση αντιμετώπιση της παρατεταμένης ξηρασίας που πλήττει την κοιλάδα του Πάδου…

Οι αρμόδιες Αρχές είχαν προειδοποιήσει για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, με την ιταλική κυβέρνηση να ανακοινώνει σήμερα Δευτέρα 4/7 πως κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πέντε περιφέρειες του βορρά, λόγω της λειψυδρίας.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιφέρειες Εμίλια-Ρομάνια, Φριούλι-Βενέτσια Τζούλια, Λομβαρδία, Πιεμόντε και Βενετία, με την κυβέρνηση Ντράγκι να επισημαίνει πως αυτή θα ισχύει έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022. Παράλληλα, ανακοίνωσε την αποδέσμευση ποσού 36,5 εκατομμυρίων ευρώ, για να αντιμετωπιστεί η ξηρασία που πλήττει την κοιλάδα του Πάδου εδώ και εβδομάδες.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, εξαιτίας του φαινομένου της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Ιταλίαο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα αποφάσισε τον περιορισμό της χρήσης του νερού στην ιταλική συμπρωτεύουσα. Βάσει της σχετικής απόφασης, σταμάτησαν η παροχή νερού στα σιντριβάνια, το πότισμα πάρκων, αλλά και η χρήση του νερού από τους πολίτες για «ιδιωτικό» πλύσιμο των αυτοκινήτων τους.

Παράλληλα, ο Σάλα απηύθυνε «δυναμική σύσταση» προς τους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο το πότισμα των φυτών στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους και να μην κατεβάσουν κάτω από τους 26 βαθμούς Κελσίου τη θερμοκρασία των κλιματιστικών τους σε σπίτια και γραφεία. Ευτυχώς, ο δήμαρχος φιλοτιμήθηκε να αφήσει ανοιχτές τις εκατοντάδες υπαίθριες βρύσες, ώστε να μπορούν να ξεδιψάσουν οι περαστικοί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.