ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας ΕΛ.ΑΣ Εκκενώστε τώρα Κάτοικοι Κ.Μητσοτάκη στείλε ελικόπτερα τώρα

1 min read

Οι πολίτες εκλιπαρούν την κυβέρνηση να στείλει εναέρια μέσα, καθώς όπως τονίζουν μόνο χθες πετάξανε κάτι μικρά ελικόπτερα. Διοικητικός σύμβουλος της περιοχής είπε σε ζωντανή μετάδοση πως «κοροϊδεύουν τον κόσμο». 

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια ακούγοντας τις καμπάνες και έφυγαν με δικά τους μέσα για ασφαλή σημεία, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να πλησιάζουν χωρίς να μπορεί κανείς να τις εμποδίσει. Εστάλη και ένα μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους των Κεχριών να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το Μαντούδι.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο Δημήτρη Λαμπρόπουλο (αλλά και άλλους), δεν υπήρχε ούτε αστυνομία για να βοηθήσει στην εκκενώσει, ούτε πυροσβεστικό όχημα. Επίσης, τη νύχτα εκκενώθηκαν και πάλι οι οικισμοί Κουρκουλοί, Σκεπαστή, καθώς και Αμέλαντες και Κεράμια.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λίμνη Εύβοιας

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ,η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων, του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 03-08-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου  και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 03 Φεβρουαρίου 2022.

Έξωθεν βοήθεια

Εντός των προσεχών ωρών αναμένονται και δύο αεροσκάφη από την Σουηδία, ενώ έφτασαν και 82 Γάλλοι πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα από την Γαλλία, καθώς οι δύο χώρες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για βοήθεια της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη επιχειρούν ένα πεζοπόρο τμήμα Κύπριων πυροσβεστών από χτες ενώ και δύο αεροσκάφη από την Κύπρο βρίσκονται στην Ρόδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας, επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.