ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι Απαγόρευση εισόδου σε κλειστούς χώρους τι ισχύει σε καφέ, εστιατόρια και γυμναστήρια

1 min read

Πού θα απαιτούνται από σήμερα τεστ για να μπουν όσοι δεν έκαναν μέχρι τώρα το εμβόλιο

Νέο τοπίο διαμορφώνεται από σήμερα για τους ανεμβολίαστους, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με αυστηρούς περιορισμούς.

Αλλάζουν όλα στην καθημερινότητα όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, αφού τίθενται σε ισχύ τα νέα αυστηρά μέτρα, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Όλοι οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης (καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κλαμπ), ενώ η είσοδός τους σε θέατρα, κινηματογράφους και γυμναστήρια θα γίνεται με αρνητικό τεστ 48 ωρών.

Τι θα ισχύει

  • Σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης), θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app
  • Στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη νόσηση)
    Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν
  • Στα κλειστά γυμναστήρια θα μπαίνουν εμβολιασμένοι, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση, αλλά και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα ένα εργαστηριακό τεστ στον ιδιωτικό τομέα, με κόστος 10 ευρώ που θα καλύπτεται από τους ίδιους.

Επίσης, από σήμερα είναι υποχρεωτικά τα δύο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Τα self test για τους μαθητές διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Σε ό,τι αφορά τους φοιτητές, απαιτούνται δύο εργαστηριακά rapid test την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη των φοιτητών και κοστίζουν 10 ευρώ / τεστ.

Oι ανεμβολίαστοι ακαδημαϊκοί και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, θα υποχρεούνται να προσκομίζουν στην εργασία τους δύο αρνητικά τεστ την εβδομάδα, τα οποία θα έχουν πληρώσει οι ίδιοι.

Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας, ο εργοδότης βάσει νόμου έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί.

Στα 10 ευρώ η ανώτατη τιμή του rapid test

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα απόφαση για με τον καθορισμό των ανώτατων τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας που σχετίζονται άμεσα με την πρόληψη και τη διάγνωση του κορωνοϊού SARS-CoV2.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.