ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε ιστορικό υψηλό η απόδοση του τουρκικού 10ετούς ομολόγου

1 min read

Η απόδοση του τουρκικού δεκαετούς ομολόγου έσπασε σήμερα το φράγμα του 20% καθώς η προσπάθεια αντίδρασης της λίρας μετά τα χτυπήματα των τελευταίων ημερών αποδείχτηκε θνησιγενής.

Η απόδοση σήμερα το μεσημέρι αναρριχήθηκε στο 20,09% έναντι 18,93% χθες σύμφωνα με στοιχεία του Reuters. Μόλις προ τριμήνου ήταν στο 13,9%.

Τα ομόλογα σε δολάριο που έχει εκδώσει η γειτονική χώρα εμφανίζουν ελαφρά καλύτερη εικόνα. Το risk premium που ζητούν οι επενδυτές για το 10ετες που λήγει τον Οκτώβριο του 2028 έναντι του αντίστοιχου αμερικανικού τίτλου είναι 4,625% έναντι 4,583 τη Δευτέρα. Ο συγκεκριμένος τίτλος είχε εκδοθεί τον Απρίλιο με spread 3,37%.

Μετά το sell off της Δευτέρας η λίρα ανέκαμψε κατά 2% σήμερα αλλά σταδιακά έχασε τα κέρδη της. Το νόμισμα που πραγματοποίησε ιστορικό χαμηλό έχει χάσει 28,7% της αξίας του φέτος. Οι απώλειες μόνο του Αυγούστου φτάνουν το 7,8%.

Ανάλογη είναι η εικόνα στο χρηματιστήριο. Ο δείκτης BIST 100 έχει απώλειες 2,2% στις συνεδριάσεις του Αυγούστου αλλά συνολικά έχει χάσει το 17,8% της αξίας του από την αρχή της χρονιάς. Σε δολαριακούς όρους η πτώση είναι 40%.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu