ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε φυλακή της Τουρκίας οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν

1 min read

A Turkish soldier stands outside the prison complex where Deniz Yucel, a Turkish-German journalist working for German newspaper Die Welt who was detained in Turkey for more than a year, has been released from jail, in Silivri, Turkey Friday, Feb. 16, 2018, German officials and his employer said. A spokesman for Germany's foreign ministry confirmed a report by daily Die Welt that Yucel had been freed.(AP Photo/Emrah Gurel)

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατασχεθεί τα κινητά τους και ερευνάται αν έχουν οπτικό υλικό από «ευαίσθητες στρατιωτικές περιοχές της χώρας»

Σε φυλακή της Τουρκίας έχουν προφυλακιστεί οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο αφού στη διάρκεια περιπολίας έχασαν τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα να εισέλθουν σε τουρκικό έδαφος, στην περιοχή Καραγάτς στην Τουρκία και να συλληφθούν για παραβίαση των συνόρων.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, επιβεβαίωσε μάλιστα ότι ο εισαγγελέας παραπέμπει τους δυο Έλληνες να δικαστούν με τις κατηγορίες της «απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας»και αυτήν της «εισόδου σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα κινητά των δυο Ελλήνων έχουν κατασχεθεί και εξετάζονται από τις τουρκικές αρχές καθώς φέρονται να περιέχουν φωτογραφίες και οπτικό υλικό από «ευαίσθητες στρατιωτικές περιοχές της χώρας (Τουρκίας)» που οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί «θα έστελναν σε ανωτέρους τους στην Ελλάδα».

Tου θέματος έχει επιληφθεί και το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, οι δυο Έλληνες θα δικαστούν από την τουρκική Δικαιοσύνη. Ωστόσο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι πρόκειται για την τυπική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. «Από τη στιγμή που οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη, πρέπει να ακολουθηθεί ο νόμος» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οκ.Τζανακόπουλος είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η κυβέρνηση, το περιστατικό το θέμα «προέκυψε από λάθος. Αυτό το οποίο έγινε είναι ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή, οι δύο Έλληνες βγήκαν από το δρομολόγιό τους και βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος. Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές» είπε ο κ. Τζανακόπουλος. Προσέθεσε δε, ότι οι νομικές διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται είναι τυπικές, αφορούν μία δίκη για παράνομη είσοδο στη χώρα η οποία θα ολοκληρωθεί και «αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στη χώρα μας».

Ανησυχία, πάντως, προκαλεί το γεγονός έρχεται σε μια φάση που οι τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα είναι αλλεπάλληλες. Η Άγκυρα είναι πολύ πιθανόν ότι θα εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το γεγονός, για το εσωτερικό τουρκικό ακροατήριο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δέχεται σκληρότατη κριτική στο εσωτερικό της Τουρκίας για τις απώλειες σε Τούρκους στρατιώτες στο μέτωπο της Αφρίν και της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.