Σε ετοιμότητα 3000 Βούλγαροι στρατιώτες για μετανάστες στα σύνορα με Ελλάδα

Newskamatero

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι εάν θεωρηθεί αναγκαίο, ο στρατός είναι έτοιμος να στείλει μέχρι και 3000 στρατιώτες τα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα για την αντιμετώπιση ενός πιθανού μεταναστευτικού κύματος.

Ο Καρακατσάνοφ που είναι και πρόεδρος του VMRO-BND,  αναφερόμενος  στην ένταση που παρατηρείται στο στρατόπεδο των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη και την πιθανότητα να μεταφερθούν προς τα βουλγαρικά σύνορα, ήταν καθησυχαστικός:

«Σε σχέση με τις συχνές παρατηρήσεις ότι υπάρχουν εντάσεις που σχετίζονται με τους μετανάστες στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και τον υπουργό Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ. Δεν υπάρχει περιθώριο ανησυχίας. Μέχρις στιγμής δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη Βουλγαρία», έγραψε στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα.

Πρόσθεσε όμως:

«Ωστόσο, για να υπάρχει μια πρόσθετη εγγύηση για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας, αύριο το πρωί, μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Μπότσεφ, θα υποβάλουμε έκθεση προς τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ότι ο βουλγαρικός στρατός είναι έτοιμος, εάν θεωρηθεί απαραίτητο, να στείλει τρεις χιλιάδες στρατιώτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό των μονάδων μεταφοράς και βοηθητικές εγκαταστάσεις, για να βοηθήσει τις δυνάμεις ασφαλείας για την αποτροπή εισόδου σε τυχόν ομάδες παράνομων μεταναστών», έγραψε.

news.bg

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Δήμαρχος Μενεμένης για λαϊκή συγκέντρωση υπεράσπισης της Μακεδονίας: «Δεν δίνουμε χώρο για τέτοιες εκδηλώσεις»!

Αρνήθηκε διαθέσει χώρο για λαϊκή συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Μακεδονίας ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, λέγοντας: «Εμείς δεν δίνουμε χώρο για τέτοιου είδους συγκεντρώσεις»! Έτσι με απόφαση του συγκεκριμένου δήμου  «κλειδώθηκε» ο χώρος  «Άστρον», λόγω υποτίθεται των «φόβων» (πάσχει από φοβικά σύνδρομα φαίνεται ο συγκεκριμένος δήμαρχος)  για […]