ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν επεισόδια μεταξύ Ρουβίκωνα και οπαδών της Δυναμό Κιέβου

1 min read

Συνοδεία αστυνομικών των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ και με στόχο να μην βρεθούν σε καμία περίπτωση σε κοντινή απόσταση με οπαδούς της ΑΕΚ ή με ομάδες αντιφασιστών, θα μεταφερθούν στο ΟΑΚΑ οι 500 περίπου οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου που έφτασαν από την Ουκρανία για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της ομάδας τους με τους «κιτρινόμαυρους» για τo Europa League.

 

Ήδη μετά την ανάρτηση του «Ρουβίκωνα» κατά των οπαδών της ουκρανικής ομάδας, ανέβηκε το επίπεδο ετοιμότητας της ΕΛ.ΑΣ με αξιωματικούς να φοβούνται «μεμονωμένα επεισόδια». Για αυτό τον λόγο και για την αποφυγή καταδρομικών επιθέσεων κατά των οπαδών της Ντιναμό, γίνονται από το απόγευμα της Τετάρτης αυξημένες περιπολίες της ομάδες ΔΙ.ΑΣ στο κέντρο της Αθήνας και κοντά στα ξενοδοχεία που έχουν καταλύσει οι οπαδοί της Ουκρανικής ομάδας, ενώ θα υπάρχει και αυξημένη επιτήρηση των σημείων απο όπου θα περάσουν τα λεωφορεία με του οπαδούς για το ΟΑΚΑ για την αποτροπή επεισοδίων από… θερμόαιμους.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να αποφύγουν περισταστικά παρόμοια με εκείνα που σημειώθηκαν στις 2 Νοεμβρίου του 2017, όταν μεμονωμένα οπαδοί της Μίλαν ξεκίνησαν με την ηλεκτρικό για το ΟΑΚΑ και με τους συρμούς να μετατρέπονται σε πεδίο μάχης μετά από «καρτέρι» που τους είχαν στήσει οι οπαδοί της ΑΕΚ στα Πευκάκια.

Στην ανακοίνωση του «Ρουβίκωνα» για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αναφέρεται πως:

«Ο “Δεξιός τομέας” είναι στην ουσία ένας πανίσχυρος ναζιστικός στρατός με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, που όπως κάθε τέτοιος στρατός έχει μαζέψει στους κόλπους λούμπεν και άγρια νεολαιίστικα στοιχεία. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Δυναμό Κιέβου είναι η καρδιά των ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων του “Δεξιού τομέα”. Βαρύνονται με χιλιάδες εγκλήματα. Λυντσαρίσματα, επιθέσεις, δολοφονίες, σφαγές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εμπρησμός του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό τη 2α Μάη του 2014 μετά τον εγκλωβισμό εκεί εκατοντάδες καταδιωκόμενων συνδικαλιστών και αριστερών. Σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς 48 άτομα κάηκαν ζωντανά ή πυροβολήθηκαν καθώς πήδαγαν από τα παράθυρα για να σωθούν, ενώ πρόσφατες δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν τελικά για πάνω απο 300 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.