ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε εξέλιξη η ορκωμοσία Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο… (live)

1 min read


Οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν τις συγκεντρώσεις αυτές, που δεν είχαν την έγκριση των αρχών, συχνά κάνοντας χρήση βίας, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη περισσότερων από 1.500 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ο Ναβάλνι, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

 

 

Κατά την προηγούμενη τελετή ορκωμοσίας του Πούτιν, στις 6 Μαΐου 2012, μια αντικυβερνητική διαδήλωσε στην πλατεία Μπολοτνάια στη Μόσχα είχε καταλήξει σε συγκρούσεις με την αστυνομία, με πολλούς συλληφθέντες να καταδικάζονται αργότερα σε ποινές φυλάκισης.

Μετά την ορκωμοσία του σήμερα στο Μεγάλο Ανάκτορο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν θα παραμείνει στην προεδρία της Ρωσίας ως το 2024, οπότε θα είναι 71 ετών. Όταν είχε ερωτηθεί αν προτίθεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα μετά το 2024, ο Ρώσος πρόεδρος είχε απαντήσει: «Θα κάνετε πλάκα! Τι να κάνω; Να μείνω εδώ ως τα 100; Όχι».

Εξάλλου για να θέσει ξανά υποψηφιότητα ο Πούτιν θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική μεταρρύθμιση, καθώς το ρωσικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει σε κάποιον θα διεκδικεί περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες.

 

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Ρώσος πρόεδρος ενδέχεται να εκμεταλλευθεί τα επόμενα έξι χρόνια για να προετοιμάσει τη διαδοχή του. Όμως προς το παρόν δεν έχει δώσει καμία ένδειξη για το ποιον σκέφτεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.