ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε δύσκολη θέση φαίνεται πως βρέθηκε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Είπε σε Ρώσους φαρσέρ ότι τελειώνουν τα αντιαρματικά

1 min read

Σε δύσκολη θέση φαίνεται πως βρέθηκε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, ο οποίος έπεσε θύμα φάρσας από άτομο που παρίστανε τον Ουκρανό πρωθυπουργό, Ντένις Σμιχάλ.

Το συμβάν έφερε στο φως ο ίδιος ο Γουάλας, λέγοντας πως έκλεισε το τηλέφωνο όταν οι ερωτήσεις του συνομιλητή, τον υποψίασαν.

Σημειώνεται ότι η Ντάουνινγκ Στριτ, στην αρχική της αντίδραση, είχε καταγγείλει πως πίσω από τη φάρσα κρύβεται η ρωσική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για πρακτικές «βγαλμένες από το εγχειρίδιο του Κρεμλίνου».

Στο απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Γουάλας δέχεται την κλήση-φάρσα ενώ βρίσκεται σε αυτοκίνητο στην Πολωνία, όπυ βρέθηκε για επίσκεψη.

Ο άνδρας που πραγματοποιεί την φάρσα ρωτά τον Βρετανό αν η Ουκρανία θα είχε τη στήριξη του Λονδίνου στο σχέδιο «συνέχισης του πυρηνικού μας προγράμματος ώστε να αμυνθούμε έναντι της Ρωσίας».

Φανερά προβληματισμένος ο Γουάλας σχολιάζει πως «αυτό πραγματικά δε θα αρέσει στη Ρωσία», προσθέτει ότι αρχή της Βρετανίας είναι να στηρίζει ως φίλη την Ουκρανία στις αποφάσεις της, αλλά σημειώνει πως αυτά «τα μεγαλύτερα ερωτήματα» θα πρέπει να συζητηθούν με τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

Μιλώντας στην Telegraph ο Βρετανός είπε πως οι Ρώσοι επεξεργάστηκαν το βίντεο και παρέλειψαν το μέρος στο οποίο ο ίδιος επέκρινε τον Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία και την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, καθώς και εκείνο στο οποίο ξεκαθάριζε πως η Βρετανία έχει συνυπογράψει τη συνθήκη περί μη διάδοσης πυρηνικών όπλων και επομένως δε θα μπορούσε να έχει σχέση με κάποια τέτοια κίνηση του Κιέβου.

Με ανάρτηση στο Twitter ο Βρετανός Υπουργός σχολίασε ότι «τα πράγματα πρέπει να πηγαίνουν πολύ άσχημα για το Κρεμλίνο για να καταφεύγει σε φάρσες και ψεύτικα βίντεο».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.