ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε δικαστικό «πόλεμο» το Facebook – Αγωγή από 48 Πολιτείες της Αμερικής για μονοπωλιακές πρακτικές

1 min read

Η μετοχή του κοινωνικού δικτύου υποχωρεί 1,8% στον απόηχο της είδησης.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αγωγών, η Facebook έγραψε στο Twitter ότι τις εξετάζει και ότι θα επανέλθει σύντομα με νεότερα. «Χρόνια μετά την έγκριση των εξαγορών μας από την FTC, η κυβέρνηση θέλει τώρα επανάληψη χωρίς μέριμνα για το προηγούμενο που δημιουργεί αυτό στην ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητά των ανθρώπων που επιλέγουν καθημερινά τα προϊόντα μας».

Η FTC ισχυρίζεται ότι η Facebook ακολουθεί συστηματική στρατηγική για να εξαλείφει όλες τις απειλές για το μονοπώλιό της, συμπεριλαμβανομένων των εξαγορών του Instagram and WhatsApp, το 2012 και το 2014 -τις οποίες η Επιτροπή είχε εγκρίνει. Όπως λέει, η Facebook κατέχει μονοπωλιακή δύναμη στην αμερικανική αγορά προσωπικής κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζεται ότι η Facebook εξαγόρασε το Instagram αντί $1 δισ. και το WhatsApp αντί $19 δισ.

Στο πλαίσιο της αγωγής, η FTC θα επιδιώξει μια μόνιμη δικαστική εντολή που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πώληση του Instagram και του WhatsApp. Επιπλέον, η FTC θα επιδιώξει να απαγορεύσει στο Facebook την επιβολή αντιανταγωνιστικών όρων εναντίον τρίτων κατασκευαστών λογισμικού.

Στην αγωγή σημειώνεται επίσης πως η Facebook προσπάθησε και απέτυχε να εξαγοράσει τις ανταγωνίστριες Twitter και Snapchat.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.