ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε δικαστικό «πόλεμο» το Facebook – Αγωγή από 48 Πολιτείες της Αμερικής για μονοπωλιακές πρακτικές

1 min read

Δύο ξεχωριστές αγωγές εναντίον της Facebook που βάζουν στο στόχαστρο δύο μεγάλες εξαγορές της εταιρείας -το Instagram και το WhatsApp- κατέθεσαν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) και μια ομάδα γενικών εισαγγελέων από 48 πολιτείες και περιοχές.

Και οι δύο ζητούν θεραπεία για φερόμενη παραβίαση του ανταγωνισμού που θα μπορούσε να καταλήξει σε απαίτηση από την Facebook να προχωρήσει σε αποεπένδυση των δύο εφαρμογών.

Η μετοχή του κοινωνικού δικτύου υποχωρεί 1,8% στον απόηχο της είδησης.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αγωγών, η Facebook έγραψε στο Twitter ότι τις εξετάζει και ότι θα επανέλθει σύντομα με νεότερα. «Χρόνια μετά την έγκριση των εξαγορών μας από την FTC, η κυβέρνηση θέλει τώρα επανάληψη χωρίς μέριμνα για το προηγούμενο που δημιουργεί αυτό στην ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητά των ανθρώπων που επιλέγουν καθημερινά τα προϊόντα μας».

Η FTC ισχυρίζεται ότι η Facebook ακολουθεί συστηματική στρατηγική για να εξαλείφει όλες τις απειλές για το μονοπώλιό της, συμπεριλαμβανομένων των εξαγορών του Instagram and WhatsApp, το 2012 και το 2014 -τις οποίες η Επιτροπή είχε εγκρίνει. Όπως λέει, η Facebook κατέχει μονοπωλιακή δύναμη στην αμερικανική αγορά προσωπικής κοινωνικής δικτύωσης. Υπενθυμίζεται ότι η Facebook εξαγόρασε το Instagram αντί $1 δισ. και το WhatsApp αντί $19 δισ.

Στο πλαίσιο της αγωγής, η FTC θα επιδιώξει μια μόνιμη δικαστική εντολή που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πώληση του Instagram και του WhatsApp. Επιπλέον, η FTC θα επιδιώξει να απαγορεύσει στο Facebook την επιβολή αντιανταγωνιστικών όρων εναντίον τρίτων κατασκευαστών λογισμικού.

Στην αγωγή σημειώνεται επίσης πως η Facebook προσπάθησε και απέτυχε να εξαγοράσει τις ανταγωνίστριες Twitter και Snapchat.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.