ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε διαρκεί ετημότητα οι ένοπλες δυνάμεις μετά και τις εξελίξεις στο Αιγαίο

1 min read

Κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ώστε η κρίσιμη περίοδος στην οποία έχουμε εισέλθει να τις βρει στην υψηλότερη δυνατή μαχητική ισχύ, συνυπολογιζομένων των εγγενών περιορισμών που επιβάλει η οικονομική συγκυρία, εκπληρώνοντας τα καθήκοντα τόσο στο εθνικό όσο και στο συμμαχικό επίπεδο.

Μετά την πρωινή αποκάλυψη για τα έξι ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, συν τη μετάβαση στο Ισραήλ όπου εμπλέκονται σε υψηλής πολυπλοκότητας επιχειρησιακά σενάρια στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον συνεκπαίδευσης, μια σειρά από άλλες δραστηριότητες είτε έχουν ξεκινήσει είτε προγραμματίζονται για τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Trident Juncture 2018» που ξεκίνησε, η Ελλάδα έχει στείλει τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας με έδρα τη Λάρισα, σε αεροπορική βάση στη Νορβηγία.

Η Πολεμική Αεροπορία γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα, ότι οι επιδόσεις των πληρωμάτων και του προσωπικού εδάφους που αναπτύσσεται σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις και δραστηριότητες, με τα εντυπωσιακά σχόλια που αποσπούν, ενισχύει θεαματικά την ελληνική αποτροπή, καθώς τα στοιχεία είναι άμεσα ορατά σε… κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Τουρκία γνωρίζει καλά ότι από ένα σημείο και πέρα, το ποσοτικό της πλεονέκτημα δεν επαρκεί για να εξασφαλίσει το αναθεωρητικό αποτέλεσμα που επιδιώκει, ενώ αντιμετωπίζει και υψηλότατο κίνδυνο με το ιδιότυπο bullying που χρησιμοποιεί, ως γνήσιο κράτος-παρίας, να την οδηγήσει σε περιπέτειεςεάν ξεφύγει από τα όρια, καθώς η Τουρκία δεν είναι «μεγάλος ασθενής» μόνο προς στο εξωτερικό…

Συνεχίζοντας με τις δραστηριότητες της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως είναι σε θέση αν γνωρίζει το DP, για πρώτη φορά, στις ασκήσεις με τους Ισραηλινούς που έστειλαν 11 μαχητικά F-16I στη Λάρισα, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά, όλοι οι τύποι μαχητικών που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία στο οπλοστάσιό της.

Ακόμα πιο σημαντικό και ενδεικτικό των σεισμικών αλλαγών που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, στην άσκηση οι «επισκέπτες μας» θα πετάξουν σε όλο το Αιγαίο, με την πολυπλοκότητα των επιχειρησιακών σεναρίων να απευθύνονται μόνο σε δυο εκ των κορυφαίων αεροπορικών δυνάμεων του κόσμου.

Όχι μόνο δεν αποτελεί υπερβολή αυτό, αλλά ενδεχομένως και μετριοπαθή αναφορά, καθώς πρόκειται για δυο κράτη που εκπαιδεύονται για να πολεμήσουν, δεν εκπαιδεύονται διότι… στοιχειωδώς πρέπει να υπάρχουν.

Οι ετοιμότητες των αεροσκαφών στις δυο χώρες, πέραν των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και είναι μέχρι και απίστευτο όταν το πληροφορούνται αδαείς με τις πραγματικότητες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Συμπληρωματικά να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με διαρροή σε ισραηλινό ιστοχώρο στρατιωτικών θεμάτων, στην Ελλάδα βρίσκεται και ισραηλινό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C), κάτι το οποίο επίσης έχει ξεχωριστή σημασία και συνιστά ποιοτική διαφοροποίηση και αναβάθμιση σε σχέση με παρελθόντα έτη.

Οι δραστηριότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν σταματούν όμως εδώ. Επίκειται εκπαιδευτική δραστηριότητα στην Κύπρο, όπου θα συμμετάσχουν και άλλες… κρίσιμες για τις ισορροπίες της περιοχής χώρες. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με αεροσκάφη C-130 που θα ρίχνουν λέμβους στις οποίες θα ανέβουν κομάντος των ειδικών δυνάμεων για να επιχειρήσουν…

Εν κατακλείδι, προς το τέλος του μήνα είναι προγραμματισμένη άλλη μια άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» με τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες θα έχουν θεαματική – και άκρως αποτρεπτική για υπερφίαλους – παρουσία, σε περιοχές όπου η Τουρκία… θα προτιμούσε να μην σημειώνεται στρατιωτική δραστηριότητα, πέραν της ανέξοδης επίδειξης ισχύος της ιδίας.

Θεωρείται βέβαιη η επιβλητική έλευση ενός ελικοπτεροφόρου τύπου Mistral, ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσουν φρεγάτα FREMM, κορβέτα/ες Gowind και άλλα μέσα, ενώ θεωρείται απλά θέμα χρόνου, προτού κάνουν την εμφάνισή τους και μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Η χώρα του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έχει εξοπλιστεί “ως τα δόντια” με τα μάτια στραμμένα στον προστάτη και σπόνσορα του μεγάλου εσωτερικού εχθρού: Της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Οι Τούρκοι παριστάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν, όταν οι Αιγύπτιοι  διακηρύσσουν ότι δεν θέλουν να τους βλέπουν μπροστά τους, επιλέγοντας την Ελλάδα, θεωρώντας την βολικά ως αδύναμο κρίκο.

Το πρόβλημα είναι ότι οι ψευδαισθήσεις συνεπάγονται συχνά σοβαρό κόστος για τον φορέα τους. Η τουρκική διπλωματία θα έπρεπε να σέβεται περισσότερο το γεγονός ότι η μοναδική χώρα που δεν επιθυμεί τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της από την περιοχή, είναι η Ελλάδα.

Δεν το κάνει και παριστάνει το κακομαθημένο κ@λόπαιδο της περιοχής, αγνοώντας ότι τέτοιοι τύποι έρχεται ώρα που εισπράττουν πολύ ξύλο όταν περάσουν τα όρια και κάνουν πολλά χρόνια για να ξανασηκώσουν κεφάλι εμφανιζόμενοι στην ίδια περιοχή.

Όταν τρίβεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη… και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε και τσοπάνη και γκλίτσα. Δυστυχώς, η γεωγραφία έχει καταδικάσει μια από τις πιο μετριοπαθείς στις διεθνείς της σχέσεις – σε βαθμό παρεξηγήσεως – χώρα στον πλανήτη, την Ελλάδα, να συνυπάρχει με το αντίθετο άκρο.

Θα μας πουν ότι τα ετερώνυμα έκλονται, ενώ τα ομώνυμα απωθούνται και αυτό είναι κανόνας της φύσης. Αρκεί να προκύπτουν χειροπιαστές αποδείξεις. Όταν υπάρχει διάθεση για συνεννόηση φαίνεται και λύσεις πάντα υπάρχουν. Αλλιώς τον λόγο έχουν οι αντισυσπειρώσεις που επιβάλει τουλάχιστον η αυτοσυντήρηση…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.