ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι γονείς των Ελλήνων στρατιωτικών- Γενέθλια στις τουρκικές φυλακές για τον Κούκλατζη

1 min read

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι οι γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών Κούκλατζη και Μητρετώδη, οι οποίοι κρατούνται εδώ και πάνω από 4 μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης, ενώ ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ Φώτης Κουβέλης παραδέχθηκε ότι οι δυο στρατιωτικοί μπορεί να μείνουν στην Τουρκία έως και 18 μήνες.

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη θα κλείσει το Σάββατο τα 27 του χρόνια ο Δημήτρης Κούκλατζης.

«Οι γονείς είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ειδικά αυτές τις μέρες που περιμένουμε εξελίξεις. Ο Δημήτρης είναι καλά, όσο μπορεί να είναι. Δεν  έχει χάσει την ελπίδα του και μας στέλνει χαιρετίσματα», λέει φίλος του Κούκλατζη.

Ωστόσο, η πέμπτη αρνητική απόφαση του δικαστηρίου κάνει, τον πατέρα του Ανθυπολοχαγού  Άγγελου Μητρετώδη να μιλά για πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των Ελλήνων στρατιωτικών. «Είναι ένα πολιτικό παιχνίδι σε πολύ υψηλό επίπεδο και πρέπει να λειτουργήσουμε με τους κανόνες αυτούς», ανέφερε ο ίδιος.

«Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Εδώ έχουμε μια περίπτωση όπου πλέον αγγίζει το δικαίωμα στην δίκαιη δίκη υπό την έννοια ότι κρατούνται εντός βέβαια των ορίων που δίνει ο νόμος χωρίς κατηγορητήριο προφυλακισμένοι και είναι φανερό τουλάχιστον και από δηλώσεις του τούρκου προέδρου ότι αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης», υποστηρίζει ο Μιχάλης Χρυσομάλλης, καθηγητής Νομικής- Διεθνούς Δικαίου στο πανεπιστήμιο Θράκης.

Και ενώ οι διαδικασίες κωλυσιεργούν ο Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε πως τα κινητά ελέγχθηκαν χωρίς την παρουσία ειδικού από την Αθήνα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.