ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε απόγνωση οι οδηγοί για το ξέφρενο «ράλι» στα καύσιμα

1 min read

Στην Αττική η τιμή έχει σκαρφαλώσει στα 2 ευρώ ενώ στην επαρχία και κυρίως στα νησιά η εικόνα είναι απελπιστική αφού μπορεί να φτάσει μέχρι και 2,5 ευρώ το λίτρο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις 3 πρώτες θέσεις της Ευρώπης με τις ακριβότερες τιμές στα καύσιμα. Σήμερα στη χώρα σε 31 νομούς η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης ξεπερνάει τα 2 ευρώ.

Πρωταθλήτρια στη ξέφρενη κούρσα του καυσίμου που γονατίζει τα νοικοκυριά αναδεικνύεται η Κίμωλος, στο κυκλαδίτικό νησί θα βάλει κάποιος βενζίνη με 2,490 ευρώ/λίτρο.

Στην Μήλο 2,450 ευρώ/λίτρο, στη Φολέγανδρο 2,390 ευρώ/λίτρο, στη Σαντορίνη 2,365 ευρώ/λίτρο το ίδιο και στην Πάτμο.

Στην Κάρπαθο 2,335 ευρώ/λίτρο, στην Αστυπάλαια 2,310 ευρώ/λίτρο, στην Κάλυμνο 2,244 ευρώ/λίτρο, στην Κω 2,229 ευρώ/λίτρο και η Ρόδος με 2,128 ευρώ/λίτρο.

Με τους καταναλωτές να προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν οικονομία καθώς ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας με πολλά έξοδα.

-«Προσπαθώ να κάνω οικονομία, αλλά έχουν ακριβύνει τι να κάνουμε προσπαθούμε να προσαρμοστούμε κι εμείς».

-«Πολύ δύσκολα δεν το κουνάμε το αυτοκίνητο και θα πάει ακόμη πιο δύσκολα κάτι πρέπει να κάνουμε».

Βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που βλέπουν μία ευκαιρία σε αυτή την κατάσταση.

«Είναι ακριβή οπότε όλοι θα γίνουμε fit θα πάρουμε ποδήλατα».

«Οι τιμές πράγματι έχουν πάρει την ανιούσα τους τελευταίους 2 μήνες και το απλό πετρέλαιο και η απλή αμόλυβδη το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη που υπάρχουν διυλιστήρια παίζουμε 1,95 με 2 ευρώ», τόνισε η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής.

Όπως τονίζουν οι πρατηριούχοι, το τελευταίο διάστημα που υπάρχει αυτό το «ράλι» ανόδου στις τιμές των καυσίμων υπάρχουν πολλές καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες και νοθευμένα καύσιμα.

-«Μου έχει τύχει να χρεωθεί καύσιμο παραπάνω από αυτό που χωράει το ρεζερβουάρ μου».

-«Σε ένα συγκεκριμένο συνάδελφο είχε τύχει να έχει και ολοκαίνουργιο αμάξι να βάλει από ένα συγκεκριμένοι πρατήριο μία συγκεκριμένη μάρκα και να του αλλάξει την τρόμπα σε καινούργιο αυτοκίνητο».

Οι πρατηριούχοι τονίζουν πως οι τιμές που είναι σταθερά σε υψηλά επίπεδα έχουν επηρεάσει την κατανάλωση. Τα αυτοκίνητα μένουν παρκαρισμένα και η ζήτηση για βενζίνη το δεύτερο 15μερο του Αυγούστου έχει μειωθεί κατά 20%.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.