ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε αδιέξοδο οι δανειολήπτες Κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους καλούνται να πληρώσουν σε ελβετικό φράγκο,Έως και τριπλάσιο των δανείων

1 min read

Έως και το τριπλάσιο των αρχικών δανείων που έχουν λάβει καλούνται να πληρώσουν δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, με κάποιους εξ αυτών να κινδυνεύουν πλέον να χάσουν την κύρια κατοικία τους.

Οι ίδιοι, έχοντας φτάσει σε αδιέξοδο, διαδήλωσαν μπροστά στη Βουλή ζητώντας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να βγουν από το τούνελ.

Σε απόγνωση

Το 2006 ο Γιάννης Φασούλας πήρε δάνειο σε ευρώ για να αγοράσει ένα σπίτι και όπως αναφέρει πείστηκε από τον διευθυντή της τράπεζας τότε να το πληρώνει σε ελβετικό φράγκο για να πληρώνει χαμηλότερο επιτόκιο.

Ενάμιση χρόνο μετά, η απόφαση αυτή έγινε ο εφιάλτης του.

«Έχω πάρει 300.000, έχω δώσει 280.000 και χρωστάω άλλες 350.000».

Ανάμεσα στους δανειολήπτες αρκετοί συνταξιούχοι που έχουν ήδη υποστεί μεγάλες περικοπές, βλέπουν μπροστά τους να έρχονται τα χειρότερα, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τα παιδιά τους.

Ο κ. Μουσούρης αρνήθηκε να μπουν εγγυητές τα παιδιά του και έλαβε έγγραφο με το οποίο απαιτείται η καταβολή ολόκληρου του ποσού του δανείου σε ελβετικό φράγκο.

Η απελπισία τον έχει καταβάλει, όπως και χιλιάδες άλλους δανειολήπτες.

«Περισσότεροι από 70.000, συνολικά 450.000 άτομα με τις οικογένειές τους», λέει ο Νίκος Γριζάρης, μέλος πρωτοβουλίας δανειοληπτών ελβετικού φράγκου.

Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας δανειοληπτών ελβετικού φράγκου παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.