ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Τελωνείο Βέροιας

1 min read

Σε σαρανταοκτάωρη απεργία κατέρχονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στο Τελωνείο Βέροιας, κατόπιν απόφασης της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΥΕ), υποστηρίζοντας ότι η υποστελέχωση της συγκεκριμένης τελωνειακής μονάδας «έχει φτάσει σε ακραίο σημείο». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο τελωνείο Βέροιας υπηρετούν σήμερα εννέα τελωνειακοί, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 18 και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα άλλοι τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι δεν θα είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

 Η ΟΤΥΕ καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επαρκή στελέχωση του τελωνείου, επισημαίνοντας ότι η υποστελέχωσή του «έχει ως αποτέλεσμα αφενός την έκθεση των εναπομεινάντων τελωνειακών υπαλλήλων σε διαρκείς κινδύνους και αφετέρου τη μη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου και του υγιούς εμπορίου».

Το Τελωνείο Βέροιας είναι, κατά την ΟΤΥΕ, ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά της χώρας, με πολύ μεγάλο τζίρο και εξαγωγική δραστηριότητα και επιφορτισμένο με το σύνολο των αρμοδιοτήτων της τελωνειακής υπηρεσίας στο νομό Ημαθίας.

   Στη διάρκεια της απεργίας, το προσωπικό ασφαλείας θα προβαίνει μόνο σε τελωνειακές εργασίες που έχουν σχέση με την εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών ζωτικής ή εθνικής σημασίας προϊόντων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.