ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Ιουλίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σε 15 με 20 χρόνια θα ενταχθεί η Ουκρανία στην Ε.Ε., σύμφωνα με Γάλλο υπουργό

1 min read
  • «Εν αναμονή, οφείλουμε στους Ουκρανούς ένα πολιτικό σχέδιο, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν», επισημαίνει ο ίδιος

«Ανύπαρκτη» θεωρεί την πιθανότητα ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με «συνοπτικές διαδικασίες», ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΓαλλίαςΚλεμάν Μπον, υποστηρίζοντας, αντιθέτως, ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 15 με 20 χρόνια.

Στο μεταξύ, ωστόσο, το Κίεβο θα μπορούσε να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα, όπως έχει προτείνει, εξάλλου, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αν πούμε ότι η Ουκρανία θα μπει στην Ε.Ε. σε 6 μήνες, σε ένα ή δύο χρόνια, θα είναι ψέμα. Δεν είναι αλήθεια. Θα χρειαστούν αναμφίβολα 15-20 χρόνια, είναι πολύς καιρός», τόνισε ο Μπον, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio J.

  • «Δεν θέλω να “πουλήσουμε” στους Ουκρανούς πλάνες και ψέματα. Αν λέμε στους Ουκρανούς “Καλωσορίσατε στην ΕΕ”, αλλά δεν διαβάσατε το συμβόλαιο, στα ψιλά γράμματα λέει “Θα γίνει σε 15 χρόνια”, πιστεύω ότι θα διαψεύσουμε τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς του ουκρανικού λαού», συνέχισε. «Εν αναμονή, οφείλουμε στους Ουκρανούς (…) ένα πολιτικό σχέδιο, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν», σημείωσε, εξηγώντας ότι η ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα, την οποία πρότεινε ο Μακρόν, είναι «συμπληρωματική της Ε.Ε.» και μπορεί να προσφέρει ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο στις χώρες που θέλουν να ενταχθούν.

Δημοσίευση στα Social Media