ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σχολεία: Ανοίγουν τη Δευτέρα – Τι θα ισχύσει για μέτρα και απουσίες

1 min read

Την ώρα που είναι έντονη η ανησυχία των ειδικών αλλά και των γονέων για τις ιώσεις επιστρέφουν τη Δευτέρα στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και μάλιστα χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε και ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης η κορύφωση του κύματος για αυτές τις ιώσεις και τη γρίπη αναμένεται μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, εκτιμώντας πως θα έχουμε πάνω από 300.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, μιλώντας στο OPEN, σχετικά με τη χρήση μάσκας ανέφερε: «Το να την φορέσουμε στα σχολεία νομίζω ότι είναι πισωγύρισμα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις γριπώδης συνδρομές, με καλή αντισηψία στα χέρια, αν είναι δυνατόν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς να γίνεται αντισηψία στις επιφάνειες κάθε 2 ώρες».

Παρά το γεγονός πάντως ότι οι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στα σχολεία, εγκύκλιος προβλέπει τη δυνατότητα απουσιών για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη και επίσης έχει γίνει και σύσταση στους γονείς ότι αν κάποιο παιδί έχει συμπτώματα να μην πάει στο σχολείο.

Το ΦΕΚ που δημοσιευθεί αφορά τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από 1 Ιανουαρίου 2023 και έως και τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023.

Η εγκύκλιος που εκδόθηκε προβλέπει ότι οι απουσίες μαθητών έως πέντε εργάσιμες ημέρες που οφείλονται στην εποχική γρίπη θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται.

Οι μαθητές θα πρέπει να φέρνουν σχετική βεβαίωση δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Σημειώνεται πως οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας συστήνει σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως «πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.