ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! Κούρεμα δανείων ετοιμάζουν οι τράπεζες…

1 min read

Είναι περίπου 115.000 οι δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη. Οι τράπεζες ετοιμάζουν ρύθμιση η οποία θα περιλαμβάνει και κούρεμα δανείων.

Το κούρεμα δανείων μπορεί να κυμανθεί από 50% ως 60% σε ό,τι αφορά στα στεγαστικά δάνεια, ενώ στην περίπτωση των καταναλωτικών, τα οποία φορούν σε πιο μικρά ποσά, το κούρεμα μπορεί να φτάσει το 80% ή και το 85%.

Σύμφωνα με το euro2day στα στεγαστικά δάνεια, η ρύθμιση αναμένεται να γίνεται ανάλογα με το συνολικό οικονομικό προφίλ του δανειολήπτη, αλλά και από προβολή της οικονομικής του κατάστασης σε βάθος χρόνου. Εφόσον διαθέτει δύο στεγαστικά σε δύο τράπεζες, το ποσοστό του κουρέματος θα είναι το ίδιο και στα δύο δάνεια. Και στα καταναλωτικά δάνεια τον πρώτο ρόλο θα παίξει η οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη.

Διαφορετική θα είναι η αντιμετώπιση για όσους από τις 115.000 δανειολήπτες βρεθούν με κινητή και ακίνητη περιουσία. «Γι’ αυτή την κατηγορία ο πέλεκυς θα είναι βαρύς και θα κληθούν να αποπληρώσουν το δάνειό τους κανονικά, με τους όρους που προβλέπει η δανειακή σύμβασή τους», αναφέρουν τραπεζικές πηγές.

Πηγή euro2day

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.