ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σαρωτική νίκη Του Βίκτορ Όρμπαν, επικράτησε εκ νέου των βουλευτικών εκλογών στην Ουγγαρία: διαφωνεί ανοιχτά για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

1 min read

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, επικράτησε εκ νέου (4η φορά) στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής και κατά την ομιλία του έστειλε μήνυμα όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία διαφωνεί ανοιχτά για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά και στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα θυμόμαστε αυτή τη νίκη μέχρι το τέλος της ζωής μας γιατί έπρεπε να παλέψουμε ενάντια σε ένα τεράστιο πλήθος αντιπάλων: την τοπική αριστερή πτέρυγα, τη διεθνή αριστερή πτέρυγα, τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, όλα τα χρήματα και τους θεσμούς της αυτοκρατορίας του Σόρος, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον Ουκρανό πρόεδρος, επίσης. Ποτέ δεν είχαμε τόσους πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα», είπε ο 58χρονος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας στους υποστηρικτές του στη Βουδαπέστη.

Ο πλέον φιλικά διακείμενος στο Κρεμλίνο ηγέτης στην ΕΕ, είδε το κόμμα του Fidesz να προηγείται με ποσοστό 53,7% έναντι 34,4% της Συμμαχίας έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, με καταμετρημένο το 86% των ψήφων και κήρυξε τη νίκη του.

Τα ποσοστά μεταφράζονται σε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με το Fidesx να εξασφαλίζει 135 έδρες σε σύνολο 199 του ουγγρικού Κοινοβουλίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.