ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σαρώνει η κακοκαιρία στην Ευρώπη – Δεκάδες οι νεκροί από τον φονικό χιονιά (ΦΩΤΟ)

1 min read

Άλλη μία νύχτα με δριμύ κρύο πέρασε σε κάποια τμήματά της η Ευρώπη, καθώς ο σιβηρικός παγετός παραμένει και προκαλεί χάος και πάνω από πενήντα χαμένες ζωές. Οι χιονοθύελλες και η σφοδρή χιονόπτωση έχουν κλείσει δρόμους, ράγες και σχολεία και προκάλεσε την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων.

Το κύμα χιονιά είναι αισθητό μέχρι τη Μεσόγειο και σε αυτό αποδίδονται μέχρι στιγμής 56 θάνατοι – οι 21 στην Πολωνία και οι περισσότεροι άστεγοι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απηύθυνε προειδοποίηση για τους φτωχούς, τους άστεγους και τους μετανάστες, οι οποίοι πλήττονται ακόμα βαρύτερα από την παγωνιά. «Εκείνοι που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να ασθενήσουν εξαιτίας του κρύου είναι οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και οι χρόνια πάσχοντες» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Μεγάλα προβλήματα

AP_18060341078392
Γαλλία

Το κύμα κακοκαιρίας έχει πάρει διάφορες ονομασίες: Στις ΗΠΑ το αποκαλούν «το Τέρας από την Ανατολή», στην Ολλανδία «σιβηρική αρκούδα» και στη Σουηδία «κανόνι χιονιού», όπως μεταδίδει το BBC.

Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του ακόμα και στις ακτές της γαλλικής Ριβιέρα.

Στην Ιρλανδία προετοιμάζονται για τη σφοδρότερη χιονόπτωση εδώ και δεκαετίες, καθώς η καταιγίδα Emma κινείται προς τα νότια. Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Δουβλίνου ματαιώθηκαν και σημαντικά προβλήματα αναμένεται να συνεχιστούν έως και τουλάχιστον το Σάββατο.

AP_18060342819669
Βρετανία

Το αεροδρόμιο της Γενεύης, στην Ελβετία, έκλεισε χθες το πρωί αλλά άνοιξε ξανά λίγες ώρες αργότερα.

Στη Γαλλία, δύο χιλιάδες οδηγοί ακινητοποιήθηκαν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Μονπελιέ, ορισμένοι έως και για 24 ώρες.

Στο αεροδρόμιο Σίποχολ του Άμστερνταμ υπήρξαν επίσης ισχυροί άνεμοι, και η KLM ματαίωσε ή εκτέλεσε με καθυστέρηση δεκάδες πτήσεις.

Ματαιώθηκαν επίσης ορισμένα δρομολόγια της Eurostar, μεταξύ Λονδίνου, Παρισιού και Βρυξελλών.

Δεκάδες θάνατοι

AP_18060387808171
Βρετανία

Η Πολωνία πληρώνει μέχρι στιγμής το υψηλότερο τίμημα σε ανθρώπινες απώλειες, καθώς 21 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στον παγετό. Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή στη Σλοβακία, και ακόμα έξι στην Τσεχία. Είναι όμως χαρακτηριστικό της έντασης του χιονιά το γεγονός ότι υπάρχουν θάνατοι που συνδέονται με το κρύο και στον νότο. Στην Ισπανία τρεις άνθρωποι δεν άντεξαν τον χιονιά, ο ένας ήταν άστεγος και ζούσε σε εγκαταλελειμμένο όχημα.

AP_18060409167766
Ιταλία

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λιθουανία, τέσσερις στη Γαλλία, δύο στη Σερβία, δύο στην Ιταλία, δύο στη Σλοβενία, δύο στη Ρουμανία και ένας στη Βρετανία και στην Ολλανδία.

Στο Παρίσι, οι αρχές άνοιξαν ειδικούς χώρους για τους περίπου 3.000 άστεγους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

AP_18060477055185
Βρετανία

Σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης, που τώρα πλήττονται από τον χιονιά, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει τις επόμενες ημέρες- αν και περιοχές όπως η Ιρλανδία και νότια τμήματα της Αγγλίας θα επηρεαστούν από την καταιγίδα Emma, που κινείται βόρεια από την Πορτογαλία και τη Γαλλία.

Χθες, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις μέχρι η σφοδρή κακοκαιρία να περάσει, αργότερα σήμερα. «Δεν είναι ασφαλές να κυκλοφορεί κανείς έξω σε αυτές τις συνθήκες, κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τον κίνδυνο για τη ζωή του».

AP_18060552127557
Γερμανία
AP_18060554126793
Γερμανία
AP_18060594302164
Λευκορωσία
AP_18060691540416
Καλιφόρνια

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.