ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σαν τις… σαρδέλες στοιβάζονται οι επιβάτες στις δημόσιες συγκοινωνίες και μετά μιλάνε για “μέτρα υγειονομικής προστασίας”

1 min read

Είχαμε επισημάνει από την πρώτη κιόλας στιγμή, την περίοδο της καραντίνας (που σκέφτονται να επαναφέρουν στην Αττική), ότι πάρθηκαν διάφορα υπερβολικά μέτρα τα οποία τσάκισαν την οικονομία, την στιγμή που κανένας από την κυβέρνηση δεν έδωσε την πρέπουσα προσοχή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που γίνεται το αδιαχώρητο.

Δεκάδες χιλιάδες πολιτών στοιβάζονται καθημερινά, στην κυριολεξία σαν τις… σαρδέλες, σε τραίνα και λεωφορεία. Το ότι φορούν μάσκες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αφού όχι μόνο δεν μπορεί να υπάρξουν αποστάσεις ασφαλείας, αλλά ο ένας κάθεται πάνω στον άλλο.

Τα ίδια μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούν βεβαίως και χιλιάδες “οικονομικοί μετανάστες”, για τους οποίους κανείς δεν γνωρίζει εάν νοσούν από κορωνοϊό και τα στοιχεία από τα νοσοκομεία αναφοράς, δείχνουν ξεκάθαρα ότι πολλοί φορείς του ιού είναι αλλοδαποί.

Σήμερα, ο ίδιος ο υφυπουργός Μεταφορών παραδέχεται πως δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις μέσα στα ΜΜΜ καθώς όπως υποστήριξε στο Mega, “δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε λεωφορείο”.

Όμως πέρασαν κάποιοι… μήνες από τότε που η κυβέρνηση Μωυσή είχε πει πως θα αυξήσει τα δρομολόγια και η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Ύστερα μιλάνε για “ατομική ευθύνη” και πετάνε με τον τρόπο αυτό τις ευθύνες τους από πάνω τους.

Αναφερόμενος δε, στα περιστατικά βίας εντός των ΜΜΜ με επιβάτες που δεν φορούν μάσκα οι οποίοι πιάνονται στα χέρια με τους υπόλοιπους, ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι οι οδηγοί έχουν δικαίωμα να σταματούν το δρομολόγιο και να ζητούν από τους επιβάτες χωρίς μάσκα να αποβιβαστούν.

Αλήθεια, ποιος νόμος το υπαγορεύει αυτό; Βάζουν δηλαδή τους πολίτες να “σκοτώνονται” μεταξύ τους και τους οδηγούς σε ρόλο “πορτιέρη”! Και όλα αυτά για τις μάσκες όταν οι πολίτες δεν μπορούν να… ανασάνουν από τον συνωστισμό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.